RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hoće li s braćom Lijanovići otići i sustav koji ih je proizveo?

Napisano 10.09.2014. 16:18
Lijanovići

„Evo i mene uhitilo, upravo me SIPA uhićuje,“ izjava jednoga od braće Lijanovića, nije važno kojega brata, jeli ministar ili zastupnik ili direktor ili vlasnik neke od brojnih fiktivnih tvrtki, ostat će u povijesti zabilježena. Umjesto na molitveni doručak u Washington, Lijanovići danas odoše u pržun, piše Hrvatski Medijski Servis.

Od samoga početka velikoga biznisa braće Lijanovića, sve je politika i sve je show za javnost, a u privremenu korist Lijnovića. Samo u jednom su Stari Lijan i braća pogriješili – nisu shvatili, ako jesu a upustili se u igru, onda nisu odveć pametni, da su oni samo instrument preko kojeg drugi, veći i moćniji, ostvaruju svoje političke i svake druge interese.

A to su oni veliki diplomati i svjetski obavještajci koji su izabrali upravo Lijanoviće, te im osnovali stranku, za rušenje „monopola“ HDZ-a na predstavljanje Hrvata, a koje su svojevremeno nazvali tvrdolinijašima, nacionalistima i koje su smjenjivali s dužnosti, oduzimali im temeljna ljudska prava!

U trenutcima prerastanja “genijalne ideje” u politički projekt dekonstituiranja hrvatskoga naroda u BiH, redefiniranje Daytona i stvaranje dva entiteta u BiH, od kojih ni jedan nije ni trećinski, ni četvrtinski ni petinski hrvatski, Lijanovići dobivaju povijesnu ulogu.

I jeli li sad netko rekao: najviše će nam koristiti ako naši junaci Lijanovići budu žrtveni jarci – UHITI I PRIVEDI!

Više nećemo jesti s njima pršut na Visokoj Glavici i piti vino Stari Lijan, već će nam više koristiti kao pritvorenici. Ili, sad je netko mudriji od staroga Lijana kazao, dosta je bilo VAS, sad smo mi instrument preko kojega će se modelirati BiH, a imat ćemo i mi konkretnu korist od toga. Primjerice, pokazat ćemo da smo protiv korupcije i kriminala, jer upravo takvi trebamo gospodarima koji i ne glume više da su stvarna vlast u BiH, a fokus pažnje ćemo skrenuti s našega kriminala koji nije ništa manji, samo što nije toliko politički usmjeren.

Kad su trebali, braća Lijanovići i njihova zločinačka Stranka za boljitak, onda ih nije smetalo što Lijanovići peru pare, ne plaćaju porez, prazne javne fondove, kupuju glasove od sirotinje, ucjenjuju i neplaćaju radnike, postavljaju bombe pod automobile, što su privatizirali javna poduzeća, što su opuhali austrijsku banku i sve one koji su im se dali prevariti ili nisu imali snage i znanja oduprijeti se. Lijanovići su bili koalicijski partner u vladama na svim razinama i politički glasnogovornici za ustavnu reformu Federacije BiH pa nadalje.

Lijanovići su biznis pretvorili u politiku, a politiku u vlastiti biznis. Sve uz mentorstvo i potporu velikih i moćnih. A svemu jednom dođe kraj. I Al Capone je pao zbog neplaćanja poreza, a ne zbog teških kaznenih djela.

Lijanovići se sad optužuju, za ono što su svi znali da odavno rade. Sad će i Nikšić i Lagumdžija od Lijana prati ruke, i reći, neka institucije rade svoj posao, a kad su im trebali uvukli su ih u Vladu F BiH, protivno hrvatskoj izbornoj volji, gledali kao nezakonito rade,i zajedno s njima sklapali razne dilove, zamračivali milijune, pa i od Civilne zaštite, bijednih poljoprivrednika, razne sirotinje.

Ali, to nije moglo doći do sudskih dvorana. Važna je bila Lijanova ruka za nadglasavanje, preglasavanje, međustranačku utakmicu…. Ako je i došlo, VELIKI BRAT se pobrinuo za njih. I dalje su mogli uzimati poticaje iz proračuna za poljoprivredu za kupovinu glasova, za vraćanje kredita koje nikada neće otplatiti, kao što mora svaka sirotinja u Herceg-Bosni i u svijetu, zapošljavati zetove, kumove, stranačke jurišnike u plavom, organizirati prosvjede poljoprivrednika kojima plaćaju dnevnice protiv sebe kao ministara i vladara itd.

Ne treba navoditi više nezakonitih poslova, jer onome što bi se genijalci s Visoke glavice dosjetili, to nije mogao običan um. Jesu li ih, a upućeni kažu da jesu, savjetovali cijeli timovi za pljačku narodne imovine. Jer, su oni multietnička stranka, stranka sve sirotinje u BiH koja za sto, pa pedeset, pa trideset maraka, glasuje za njihove kandidate na listama, oni su za ukidanje županija, za bratstvo i jedinstvo.

- Evo i mene uhitilo, kaže Mladen Lijanović i ode sa SIPOM.

No, ode li s braćom Lijanovićima, njihovim ministrima i direktorima i sustav koji ih je proizveo i omogućio im pljačku državne i narodne imovine, kojima su oni služili za demoniziranje Hrvata i pretvaranje hrvatskoga naroda u folklornu skupinu?

Je li došlo vrijeme kad su i oni koji iz sjene vladaju BiH shvatili da se na kriminalu i obespravljivanju jednoga naroda ne može graditi ni jedna država.

Ako su to shvatili Valentin Inzko, Patrick Moore, Stjepan Mesić, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić, Bakir Izetbegović, Živko Budimir, Zvonko Jurišić, Slavo Kukić, Željko Komšić, razne plaćeničke NGO, plenumi, itd, onda i od ove mafijaško-politike lakrdije od skoro dva desetljeća pod visokim pokroviteljstvo, s teškim posljedicama po gospodarsko, duhovno i političko zdravlje BiH, i u ovom programiranom zlu ima zrno dobra.

Pošteni ljudi koji drže do sebe će i sad u to povjerovati i nastaviti se boriti za mir i dobro.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi