RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Gruđanin pronašao i vratio 150 tisuća eura hercegovačkom poduzetniku

Napisano 19.07.2014. 21:23

Jedan od najvećih bh. književnika ikad Meša Selimović zapisao je "Dobri ljudi su sreća na ovom svijetu", a Eduard Liton bi se nadovezao kako "Više vrijedi jedno dobro srce, nego sve pametne glave na svijetu". I upravo to možemo primijeniti na jednom Gruđaninu čija je priča glavna u Grudama, ali i i u čitavoj Hercegovini ovih dana, doznaje Boboska.com.

On je ovih dana u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Grudama pronašao vrećicu s dokumentima i novcem. Kada ju je otvorio, imao je što vidjeti. U njoj se nalazilo 150 tisuća eura. Bez previše razmišljanja nazvao je čovjeka čije se ime i prezime, kao i broj nalazilo među dokumentima u torbi.

Čovjek na prvu nije bio svjestan da je i izgubio novce, ali kada se pribrao, shvatio je da duguje veliku zahvalnost ovom neiskvarenom Gruđaninu koji mu je nesebičnom gestom spasio dio imetka. Kada su se vidjeli, čovjek koji je izgubio novac, a za kojeg se doznaje da je jedan od većih hercegovačkih poduzetnika, određenom sumom novca nagradio je poštenog pronalazača, te mu ponudio i posao u svojoj tvrtki, na čemu se ovaj Gruđanin zahvalio, kazavši da je zadovoljan trenutnim poslom.

Ova nesvakidašnja priča o dobroti glavna je tema ovih dana u Grudama i dokaz da dobro još uvijek živi u našem okruženju, piše portal Boboska.info.

 

Boboska.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi