RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prometna izoliranost: Kilometarske gužve na granicama odvraćaju goste od Neuma

Napisano 03.08.2015. 21:34

U Neumu je vrhunac turističke sezone. I hotelijeri i privatnici zadovoljno trljaju ruke. Iako je sezona u Neumu, nažalost, kratka, ova će, kažu, nadmašiti sva očekivanja. Bila bi i mnogo uspješnija da je Neum prometno bolje povezan sa ostatkom BiH.

U Turističkom uredu Neum imaju pune ruke posla - pronalaze smještaj, daju upute i savjete. To je dobar znak uspješne sezone.

"Kažu da je za 10 posto bolja sezona od prošle. Potrefilo se lijepo vrijeme, čitav sedmi mjesec je bio krasan za razliku od prošle godine", ističe kaže Ankica Bogdanović, voditeljica Turističkog ureda Neum

Na neumskim plažama je kao u košnici. Procjenjuje se da na našoj obali ljetuje od 12 do 14 tisuća gostiju. Hotelski kapaciteti su popunjeni 100 posto, nešto manje je gostiju u privatnom smještaju. Domaćini smo Poljacima, Česima, Slovacima, Francuzima, pa čak i Maltežanima, no najviše gostiju ipak je iz naše zemlje, prenosi FTV.

Ipak, kao i svake godine, najviše zamjerki ide na račun prometne izoliranosti Neuma. Goste odvraćaju kilometarske gužve na granicama, a cesta Neum - Stolac već godinama čeka neke bolje dane.

"Dvije godine nema nikakvih aktivnosti. Ako se to za 10 godina nije u stanju napraviti, to je nedopustivo", kaže Vinko Jogunica, pomoćnik načelnika Općine Neum za gospodarstvo i financije

Davor Krešić, predsjednik županijske Udruge hotelijera, kaže kako to jedino brine njih, a ljude koji se pitaju - ne brine.

"Njih to brine jednom u 4 godine - pred izbore", poručuje on.

Premda pomoć države izostaje, Neumljani se trude od bh. jedinog izlaza na more naprave poželjnu turističku destinaciju i pruže gostima sadržaje koji bi ih u tom gradu i zadržali.  Sljedeće godine Neum bi trebao dobiti još jedan hotel. Nekadašnje neumsko ruglo trebao bi zamijeniti luksuzan objekt s 4 zvjezdice i 200 novih ležajnih kapaciteta.


Nema komentara

Anketa

Ustavi