RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Novi Travnik - Građevinar će ispuniti obveze

Napisano 28.06.2010. 10:35

Novi Travnik - Građevinar će ispuniti obveze
Počeo nastavak gradnje 60 stambenih jedinica i 28 poslovnih prostora

Dolaskom na vlast Refika Lende za načelnika općine, problem smo uspješno riješili, kaže Augustinović

U središtu Novog Travnika počeo je nastavak gradnje 60 stambenih jedinica i 28 poslovnih prostora koje je poduzeće Građevinar počelo graditi još 1991., ali zbog rata nije uspjelo dovršiti posao.
Poduzeće Građevinar privatizirano je, a novi vlasnik je preuzeo sve obveze prema kupcima koji su uredno platili i stanove i poslovne prostore. - Moram reći da je ovaj posao mogao davno biti završen da je bilo razumijevanja općinskih tijela. Bivši načelnik je tvrdio da su tu neriješeni imovinsko-pravni odnosi iako je sud presudio u našu korist.

Dolaskom na vlast Refika Lende za načelnika općine, taj problem smo uspješno riješili. Istina, pet stanova je uplaćeno prije rata i 90 posto poslovnih prostora. Mi smo preuzeli i te obveze tako da će vlasnici koji su uplatili novac dobiti svoje stanove i poslovne prostore.

Najveći broj stanova, dakle njih 55, bit će ponuđen na tržištu, rekao nam je Ivica Augustinović, direktor poduzeća Građevinar, koje i izvodi radove.
Poslovi na izgradnji zgrade već su stigli do drugog kata, a završetak je planiran u rujnu 2011. godine. Uz odobrene lokacije za gradnju novih stambenih i poslovnih zgrada koje imaju i svoje investitore, Novi Travnik bi u sljedeće dvije do tri godine trebao dobiti više od stotinu stanova, što je za druge općine u dolini rijeke Lašve samo "sanak pusti". /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi