RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ortačka grupa iz Žepča preuzela zavidovićku Krivaju

Napisano 30.08.2014. 13:17
Krivaja - Zavidovići

Ortačka grupa iz Žepča, koju čine tvrtke Makro-drvo, Marić Žepče i Prograd, jučer je na svečanosti, koju su upriličili u Krivaji, objavila kako su oni novi vlasnici ovog poduzeća iz Zavidovića.

- Ono što sad slijedi je procedura o zaključenju ugovora o kupoprodaji. Kupac je prihvatio cijenu od 8,7 milijuna KM, uplatili su 10 posto, a rok im je 30 dana da uplate i ostatak. Jučer su organizirali samo svečanost na kojoj su se predstavili radnicima i obavili razgovore sa mnom i s članovima uprave, kazao je sarajevskom “Oslobođenju” stečajni upravitelj ovog poduzeća Hamdija Muratović.

Naime, uvidom u pristiglu dokumentaciju komisija je konstatoirala da je ponuda Ortačke grupe pristigla u terminu objavljenom u oglasu, te da je navedena Ortačka grupa izvršila uplatu depozita, za razliku od drugog ponuđača.

Ponuda drugog ponuđača, Sazmontinga iz Maglaja, je u IP Krivaja u stečaju zaprimljena 29. 8. 2014, to jest dva dana nakon isteka roka objavljenog u oglasu. Navedena ponuda sadrži samo prijavu na oglas bez dokaza o uplati, te je komisija konstatirala da ne ispunjava uvjete za učešće u daljem postupku.

Nakon otvaranja ponuda stečajni upravitelj je proglasio prvog kupca Ortačku grupu, navodi list.

Podsjetimo, radnicima Krivaje nije uvezano po devet godina staža, zbog čega su mjesecima prosvjedovali. Krivaja duguje fondu PIO/MIO 11,5 milijuna eura i 10 milijuna eura za zdravstveno osiguranje. Ni štrajkovi, ni mirni prosvjedi, pa ni dolasci pješice do Sarajeva nisu im pomagali. Na prodaju imovine radnici su pristali samo da spase radna mjesta. Tu garanciju su dobili od Vlade Federacije BiH.

U dvije godine, koliko traje stečaj, Vlada Federacije i Vlada Zeničko-dobojskog kantona uložile su više od pet milijuna eura u Krivaju, no bilježili su se gubici. Vlada je time čuvala radna mjesta, to jest sprečavala socijalni bunt. Direktor Krivaje u stečaju Suad Džindo ranije je tvrdio da vlasti nisu zainteresirane za stanje u Krivaji.


Nema komentara

Anketa

Ustavi