RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Orašju otvoren City Centar In

Napisano 25.11.2011. 10:59

Poduzetnik Drago Živković pomjera granice poslovne uspješnosti

U Orašju otvoren City Centar In

■ Tvrtka Maxi – U novootvorenome centru zaposleno 200 novih djelatnika
■ Uspješni Drago Živković bio je nominiran i za Večernjakov pečat

Posavski poduzetnik Drago Živković iz Kostrča, direktor i vlasnik poduzeća Maxi, upornim i samozatajnim radom svake godine pomjera granice poduzetničke uspješnosti. Prošle godine bio je među nominiranim za Večernjakov pečat upravo zbog uspješne poduzetničke priče koju godinama pretvara u realnost. U svojem rodnom kraju stvara nova radna mjesta, otvara objekte s prepoznatljivim pečatom urbanog, za građane potrebnog, a sredini je vodilja budućeg izgleda oraškoga kraja. Živkoviću je izazov svaka nova investicija jer ne planira lokalno nego uporno pomjera granice poslovnog biznisa prema EU standardima u oblastima kojima se bave, graditeljstvu, trgovini, proizvodnji.

Nova radna mjesta

- Između mogućnosti odlaska ili ostanka u rodnom kraju s puno nepoznanica i izazova, odlučili smo se za ostanak i rad nastavljajući tekovine naših mudrih i vrijednih predaka. Ovo je kruna našeg dugogodišnjeg privatnog biznisa koji datira od 1989. godine i na tadašnjim temeljima gradili smo stalni uspon tvrtke šireći djelatnost od trgovine, ugostiteljstva do proizvodnje. City centar, s puno sadržaja, siguran sam, zadovoljit će potrebe modernog čovjeka, a bitna je i činjenica da je u njemu posao dobilo 200 novih pretežno mladih i stručnih kadrova. Ovdje su pod jednim krovom u europskom društvu renomirane trgovačke marke. U cijelom projektu prati nas financijski Raiffeisen banka koja je imala hrabrosti stati iza naših planova. Posebno zahvaljujem arhitektu i umjetniku Amiru Vuku Zecu koji je osmislio i pratio nicanje i završetak velebnoga objekta. Zahvaljujem predstavnicima lokalne vlasti koji su dali potporu, svim poslovnim suradnicima, izvođačima radova koji su u roku završili sve radove te svim zaposlenicima i njihovim obiteljima koji su imali razumijevanja za maksimalno angažiranje na poslu i za prekovremeni rad. Na kraju, najviše zahvaljujem svojoj obitelji na potpori i razumijevanju u realizaciji ovoga projekta, kazao je pozdravljajući nekoliko tisuća posjetitelja prilikom svečanog otvorenja City Center Ina u Orašju poduzetnik i vlasnik tvrtke Maxi Drago Živković.

Glamur

Prigodne riječi uz otvorenje uputio je i načelnik općine Orašje Đuro Topić, arhitekt Amir Vuk Zec i direktor Raiffeisen banke, da bi na koncu objekt potom blagoslovio fra Anto Pušeljić, župnik župe Orašje. Svečanu vrpcu presjekao je petogodišnji Marko, sin vlasnika Drage Živkovića. Voditeljski par glumac Tarik Filipović i pjevačica Vlatka Pokos učinili su svečanost glamuroznom, a cijela je fešta bila začinjena domaćim specijalitetima, tamburašima i brojnim nagradama za koje su se potrudile tvrtke koje su se našle pod krovom prodajnog centra u Orašju. Drago Živković je u Orašje ovoga puta doveo eminentne i brendirane svjetske modne kuće Maxi. Inače, Živković osigurava financijsku egzistenciju za 226 djelatnika u otvorenim trgovačkim, uslužnim i proizvodnim objektima sa zajedničkim imenom Maxi. Od 1996. godine, kada je tvrtka osnovana, ostvaruju pozitivne poslovne rezultate, a zaradu usmjeravaju na nove investicije i projekte. Mladi i ambiciozni poduzetnik nastavio je i u ovoj godini prepoznatljivim urbanim stilom mijenjati stereotipni izgled Orašja. Županijskom središtu darovao je prošle godine u srcu grada moderan objekt. Dugogodišnje ruglo, stari hotel u ruševnom stanju, pretvorio je u ljepoticu grada. Na tome nije stao. Konac ove godine ponovno je u znaku za ljepše Orašje, novi poslovni objekt i prvi takve vrste na širem području Posavine. Značajno je što su ovim objektom našli sebi posao i ujedno ostanak u rodnom kraju uglavnom mladi.
 
■ CENTAR

Prometno dostupan i vizualno uočljiv

U samom vrhu uspješnih posavskih poduzetnika je Drago Živković iz Kostrča koji u svojoj tvrtki Maxi zapošljava 226 djelatnika. City Center In ukupne površine 12.000 m2 doprinosi urbanom izgledu Orašja. Na povoljnom je položaju jer je okružen je s četiri strane cestama i kružnim tokom, prometno je lako dostupan i vizualno uočljiv, prvi je na ulazu i zadnji na izlazu iz BiH. Kupcima je na raspolaganju 9.000 m2 prodajnog prostora na dvije etaže i 80 m shopping ulica. Nalazi se u blizini jednog od najfrekventnijih graničnih prijelaza u BiH, pa se u ovom projektu Živković oslanja na prekograničnu suradnju i zemljopisnu prednost područja.

| VL | HB.org |


Ispiši
Ocijeni: 3.3
13009 pregleda

Nema komentara

Anketa

Ustavi