RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Mostar uskoro slijeće i Ryanair

Napisano 23.11.2011. 14:07

I talijanska zračna luka Montichairi planira do 2013. godine uvođenje leta za Mostar

Masovna pomama Talijana za Međugorjem natjerala je tamošnje turoperatere da krenu o organiziranje zrakoplovnih linija za Mostar.

Velik interes Talijana

Uz već najavljenu zrakoplovnu liniju Pescara-Mostar, koja bi tijekom iduće godine trebala profunkcionirati, uprava vrlo frekventne zračne luke Montichiari, u blizini talijanskoga grada Brescie, najavila je mogućnost uvođenja izravnog leta za Mostar kako bi talijanske hodočasnike na brz i jeftin način dovozili u Međugorje. S obzirom na to da spomenuta zračna luka ima već dugi niz godina poslovne aranžmane s niskotarifnim zrakoplovnim kompanijama kao što su Ryanair, ali i kompanijama AirItaly, Transavia, MyAir, razmišlja se i o mogućnosti organiziranja jedne linije za Hercegovinu upravo s irskom kompanijom Ryanair, koja usred globalne svjetske krize bilježi najveći poslovni uspjeh od svih zrakoplovnih kompanija u Europi. Kako pišu talijanski mediji, upravo je jačanje interesa njihovih državljana za vjerski turizam u Međugorju razlog zbog kojih se priprema ovakva poslovna akvizicija koja bi trebala zaživjeti najdalje do 2013. godine.

Ambiciozan plan uključuje godišnje investicije od četiri milijuna godišnje i povećanja broja putnika u devet godina na 65 milijuna. Predsjednik uprave zračne luke Pierluigi Mottinelli kazao je kako oživljavanje zračne luke Montichiari počinje s putovanjima u Međugorje. Uz zrakoplovne tvrtke i veliki talijanski brodski prijevoznik Termoli Jet najavljuje da će i iduće godine održavati posebnu liniju iz Termolija u pokrajini Molise prema Hvaru, Korčuli i Dubrovniku. Spomenimo da su tijekom ove godine iz ove tvrtke organizirali posebnu katamaransku vezu prema Hrvatskoj zbog hodočasnika koji putuju za Međugorje. I dok u Italiji planiraju oživljavanja zračnog prometa prema Mostaru, upravo zbog Međugorja, inertne domaće vlasti cijelu priču promatraju pasivno.

vecernji.ba

Rasprava na forumu: Zračna luka Mostar


Nema komentara

Anketa

Ustavi