RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Nove zvijezde: Diplome za male astronome u Mostaru

Napisano 28.04.2015. 05:17

Dvanaest polaznika Male škole astronomije, koja se u suradnji s Astronomskim društvom "Orion" iz Sarajeva po prvi puta održavala u Mostaru, u ponedjeljak 27.travnja, dobilo je diplome o uspješnom obrazovanju koje je organizirano u trajanju od šest tjedana.

'Mali astronomi u Mostaru su divni. Imali su priliku naučiti i saznati više o zakonima fizike koji vladaju u svemiru, prilagođeno njihovoj dobi, naučiti se snalaziti na noćnom nebu prepoznavajući najpoznatija zviježđa, više istražiti planet na kojem živimo i naš jedini prirodni satelit – Mjesec. Proučavali smo od čega je sastavljena naša zvijezda Sunce i kakvi se procesi u njemu događaju te istraživanje svih planeta Sunčevog sustava'', rekla je za Bljesak.info organizatorica i voditeljica ove škole, Ines Novak.

Na svakom satu učenici su imali priliku pogledati slike ili video isječke o svemiru, uspoređivati veličine planeta i zvijezda što je bilo popraćeno i nekom praktičnom aktivnosti u obliku izrade vlastite knjižice na obrađivanu temu i slično.

''Ono što je dugo iščekivano jeste promatranje teleskopom, no zbog vremenskih uvjeta zasad nismo bili u prilici to organizirati te smo to ipak odgodili za mjesec svibanj'', govori Novak koja na svečanoj dodjeli diploma nije krila oduševljenje svojim mladim učenicima te ističe kako se nada da će organizacija jedne ovakve aktivnosti u Mostaru prerasti u tradiciju.

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi