RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pala i Poljska! Hercegovci sutra brane boje Hrvatske u finalu

Napisano 31.01.2010. 00:21

Buntić i Alilović

Kauboji su u polufinalu s Poljskom imali dva lica, no ono pravo, ljepše su pokazali u nastavku kada su nadigrali Poljake za pobjedu 24:21 i izborili finale sa svjetskim prvacima. Červarovi momci su susret započeli obranom 6-0 koju su Poljaci bez većih problema prolazili, dok hrvatski rukometaši u napadu nisu imali previše rješenja, što je i rezultiralo samo jednim (2:1) vodstvom u prvih 30 minuta borbe za finale EP-a. Nije to bila neka rukometna predstava za pamćenje, borilo se do kraja za svaki gol, a Poljska je većim dijelom prvoga poluvremena imala minimalnu rezultatsku prednost, u četiri navrata i dva gola razlike.

Hrvatska je od osme do 13. minute potpuno stala i nije mogla naći načina da zabije gol, dok je Bielecki tada prvi put zabio za prednost od dva pogotka (5:3). No, uzvratio je Balić, nakon njega i Buntić koji je izbušio Dance i početkom 15. minute je utakmica vraćena 'na početak' (5:5). U 22. minuti Poljaci su opet stvorili dva gola viška (8:6). Balić je tada zabio svoj drugi gol, a nakon što je Alilović zaustavio protivnički napad, Vuković je pogodio gredu i propustio priliku za izjednačenje. Da je Hrvatska bila 'kratka' u napadu dokazao je i podatak da je Balić u 25. minuti bio jedini naš igrač s dva postignuta gola. Vori je u 25. minuti pri vodstvu Poljaka od 9:7 zaradio prvo hrvatsko isključenje koje nas ipak nije skupo koštalo jer je Balić uspio smanjiti na 9:8. Jurecki je tada projektilom vratio na dva razlike (10:8), a Siodniak zaradio isključenje, dok je Čupić sedmercem vratio minimalni zaostatak. Mogla je Hrvatska prije poluvremena i izjednačiti, no Vori je odlučio pucati sa sredine terena i nije uspio prevariti poljskog vratara.

Početkom nastavka, u kojem je Hrvatska pokazala potpuno drukčije, svoje pravo lice, eksplodirali su Alilović i Duvnjak. Hrvatski vratar je zaključao svoja vrata, a Duvnjak zabio tri gola zaredom i Hrvatska je povela s 12:10. Koju minutu kasnije Zolltak je udario Vukovića u lice i zaradio dvije minute isključenja, a Zrnić zabio za 14:12. Nakon toga Štrlek nije realizirao kontranapad, dok je Balić uspio fintom izbaciti trojicu Poljaka i zaradio sedmerac. Čupić ga je realizirao i prvi put Hrvatsku odveo na plus tri (15:12). Červar je tada umjesto Štrleka prvi put na EP-u u igru uveo Mataiju, a Kauboji nisu uspjeli iskoristiti prvu priliku da odu na četiri razlike. Poljska je zabila, a Čupić u 45. minuti pogodio i četvrti sedmerac za 16:13.

Ipak, Poljaci se uspijevaju vratiti na 16:15, no tada je proradio Vuković koji je zabio svoj prvi gol za 17:15. M. Jurecki je s lakoćom zabio u sljedećem napadu i najavio dramu u završetku susreta. Ipak, Poljaci su napravili prekršaj u napadu i nisu uspjeli izjednačiti, dok je odlični Duvnjak poslao prizemnu loptu i četvrtim golom vratio na dva razlike, a u sljedećem napadu Mataija zabio svoj prvi gol na EP-u (19:16) i ipak donio mirnoću u hrvatske redove uoči posljednjih deset minuta. M. Jurecki je u 52. minuti napravio prekršaj u napadu nad Čupićem, Hrvatska nije uspjela zabiti, a isti igrač u novom napadu sedam minuta do kraja zabio za 20:18. Duvnjak svojim petim golom vraća na tri razlike, a Čupić odmah nakon toga iz kontranapada zabio svoj prvi gol iz igre i postavio najveće vodstvo Hrvatske (22:18) pet i pol minuta prije kraja. M. Jurecki je skinuo paučinu s hrvatskog gola i smanjio na tri razlike, Čupić s krila pogodio poljskog vratara, no izbornik Poljske Bogdan Wenta je zbog prigovora dobio žuti karton i suci su vratili loptu Hrvatskoj. Nakon još jednog gola Poljaka Balić je nešto manje od tri minute do kraja zabio vrijedan gol u padu za 23:19. S druge strane je opet zabio M. Juricki, a Vori iznudio isključenje Poljaka. Ipak, Čupić nije zabio sedmerac, dok su suci Vorija isključili do kraja utakmice. Alilović je uspio obraniti svoja vrata, no Poljaci su iz novog pokušaja zabili za 23:21. Tada je Vuković zabio za 24:21 i konačnu potvrdu plasmana u veliko nedjeljno finale u kojem za svoje prvo europsko zlato boriti protiv Francuske koja je u polufinalu s lakoćom svladala Island 36:28.

net.hr


Nema komentara

Anketa

Ustavi