RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostar je općina sa najvećim brojem registriranih vozila, Široki Brijeg ima najveći odnos vozačkih i osobnih iskaznica u FBiH !

Napisano 04.03.2010. 23:37

Piše: Bart Walker

Agencija za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka na svojim stranicama redovito objavljuje biltene o raznim statističkim podacima vezanim za broj aktivnih osobnih iskaznica, vozačkih dozvola i broj registriranih vozila. Podaci su razbacani u ovome dokumentu. Za Vas sam sistematizirao podatke za Federaciju Bosne i Hercegovine te sam ostao iznenađen nekim pokazateljima. Primjerice, Mostar je općina sa najvećim brojem registriranih vozila, Široki Brijeg ima najveći odnos vozačkih i osobnih iskaznica (najviše onih koji imaju osobnu posjeduju i vozačku dozvolu), Čitluk ima najviši odnos vozila i osobnih iskaznica (najviše onih koji imaju osobnu posjeduju i automobil)… U tablicama sam naveo top 15 lokacija (općina) po pojedinim kriterijima. Čitavu tablicu možete pogledati ovdje.

Top 15 općina FBiH - Broj osobnih iskaznica

\\\"\\\"

Top 15 općina FBiH - Broj vozačkih dozvola

\\\"\\\"

Top 15 općina FBiH - Broj registriranih vozila

\\\"\\\"

Top 15 općina FBiH - Odnos vozačke/osobne

\\\"\\\"

Top 15 općina FBiH - Odnos vozila/osobne

\\\"\\\"

Top 15 općina FBiH - Odnos vozila/vozačke

\\\"\\\"

Iz tablica je razvidan podatak - odnos broja osobnih iskaznica i registriranih automobila u pojedinoj općini. Taj podatak nam može dati uvid u svojevrsni standard života. Prema toj tablici, od 15 općina sa najvećim odnosom osobnih iskaznica i registriranih vozila čak 12 općina ima apsolutnu ili relativnu većinu Hrvata.

Općine sa hrvatskom većinom, kako se može vidjeti i iz ovoga dokumenta, opet imaju najbolje pokazatelje u FBiH.

HercegBosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi