RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Statistike Župe Kiseljak - U prošloj godini broj krštene djece za pedeset posto veći od broja umrlih

Napisano 09.01.2013. 18:39

Župa sv. Ilije Proroka jedna od najvitalnijih

Statistike Župe Kiseljak - U prošloj godini broj krštene djece za trećinu veći od broja umrlih

Ova se župna zajednica može pohvaliti i povećanjem broja sklopljenih brakova, kojih je prošle godine bilo 30

Župa sv. Ilije Proroka Kiseljak jedna je od najvitalnijih u BiH pa i Hrvatskoj. U župi je u prošloj godini kršteno 68 djece, 16 više u odnosu na 2011. U 2012. umrlo je 45 župljana župe Kiseljak, 13 manje u odnosu na 2011. Razlika između rođenih, odnosno krštenih u odnosu na umrle je 23.

„Osim velike razlike u broju krštene djece i umrlih, za čak trećinu, ova se župna zajednica može pohvaliti i povećanjem broja sklopljenih brakova. Tako smo imali 30 vjenčanja, čak 11 više u odnosu na 2011.“, kaže fra Vinko Ćuro, kiseljački župnik.

Nadu u optimizam kad je u pitanju budućnost ove župne zajednice, po riječima kiseljačkog župnika, ulijeva i podatak da se sve više mladih aktivno uključuje u život župe Kiseljak.
„Mladi su angažirani kroz Framu, ne samo u pripremi kulturnih sadržaja, već i kroz karitativan rad tijekom cijele godine. Broj mladih koji na ovakav način žele aktivno sudjelovati u životu župe, a oni su najvitalniji dio žive crkve, iz godine u godinu raste“, kazao je fra Vinko Ćuro.

Kraj jedne i početak druge godine za katoličke je župe iz Bosne i Hercegovine vrijeme u kojem, nakon blagoslova kuća, sumiraju rezultate o broju župljana, krštenih, umrlih i vjenčanih u župi.


Ispiši
Ocijeni: 3.6
10869 pregleda

Nema komentara

Anketa

Ustavi