RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

VIJESTI IZ BUDUĆNOSTI - 4. siječanj 2027: Nakon 25 godina, Bošnjak gradonačelnik Mostara!

Napisano 18.02.2010. 16:20

DŽABAhirija

 

VIJESTI IZ BUDUĆNOSTI4. siječanj 2027.

Nakon 25 godina, Bošnjak gradonačelnik Mostara

Nakon višetjednog odugovlačenja Stranke za HB, koja ima predsjednika Gradskog vijeća Mostara, napokon je održana sjednica Gradskog vijeća i nakon tri kruga izabran novi gradonačelnik Mostara.
Na zaprepaštenje HDZ-a, stranke koja je osvojila najviše mandata (čak 13), umjesto njihovog kandidata za gradonačelnika je izabran Bošnjak, i to zahvaljujući glasovima Stranke za HB!
Novi gradonačelnik je odmah dao prvu izjavu: "Sada moramo početi raditi kako bismo nadoknadili izgubljeno vrijeme. Isto tako, želim zahvaliti svom protukandidatu iz HDZ-a bivšem gradonačelniku Danijelu Vidoviću koji je bio vrlo korektan protivnik''.

-"Slijedeći korak je da brzo donesemo proračun", dodao je Ivan Bošnjak.

 


4. siječanj 2027.
Koridor VC uskoro završen u punoj dužini

Ministar prometa BiH Nail Šćekanović svečano je otvorio naplatnu kućicu na 0.07 km dugoj dionici Mehina njiva- Salih hodžino dvorište koridora VC, čime je autoput gotovo stigao do Zenice.
"Ovo je dan kad se slavi napredak BiH - građani su ushićeni, jer znaju da autoceste znače sigurniju i bržu povezanost, investicije i nova radna mjesta."
Ministar je obećao skori završetak autoceste u punoj dužini:
"U ovo predizborno vrijeme pozivamo glasače da nam daju novi mandat; obećavamo da ćemo u roku od 4 godine završiti ovaj mega projekt."
"Još preostaje završiti dionice južno od Sarajeva, u ukupnoj dužini 12 kilometara, do granice i tunela na Ivan planini, i spojiti ga na mrežu autoputeva u HB" - decidiran je bio ministar Šćekanović.

 


4. siječanj 2027.
U BBI Centru održan Opći sabor Stranke za BiH

Opći sabor Stranke za BiH održan je prošlog petka u liftu BBI Centra u Sarajevu.
Za predsjednika stranke po četrnaesti put je izabran Haris Silajdžić, a za potpredsjednike Vahid Hećo i Meliha Alić.
Glavni tajnik je od sad Vahid Hećo, a savjetnici Vahid Hećo i Meliha Alić.
"Na čelu sarajevskog kantonalnog odbora od sada će biti Haris Silajdžić, zeničkog Vahid Hećo, a tuzlanskog Meliha Alić" - priopćila je glasnogovornica stranke Meliha Alić.

 


4. siječanj 2027.
U Bosni zaustavljen rast nezaposlenosti

Dobre ekonomske vijesti stižu nam iz susjedstva.
Premijer Bosne Fahrudin Radončić održao je danas press konferenciju za novinstvo povodom najnovijih podataka koje je objavio Statistički zavod Razjedinjenih Bošnjačkih Kantona.
Nakon niza godina tijekom kojih je nezaposlenost rasla po vrtoglavoj stopi od čak 5-10% na godišnoj razini, ove godine je napokon zaustavljen rast nezaposlenosti.
Naime, prema podacima Statističkog zavoda, od ukupno 335 854 radno sposobnih stanovnika u Bosni, broj nezaposlenih u 2026. godini je tek neznatno porastao - sa 334 814 na 335 123, što predstavlja rast od tek 0.2%.
"Rast nezaposlenosti je napokon zaustavljen, i za to je zaslužan isključivo ekonomski program SBB stranke" - priopćio je vidno zadovoljan premijer Radončić.
Na upit mladog novinara - jedinog na konferenciji koji nije bio iz Dnevnog Avaza - zar se razlog prestanka rasta nezaposlenosti ne krije u tome što ne može biti više nezaposlenih od ovoga, jer su sada svi nezaposleni, premijer Radončić je odgovorio: "Odlično pitanje! Ali, bojim se da je konferencija pri kraju a pitanje je iznimno složeno i nemamo dovoljno vremena da na njega odgovorimo."
-"Javite mi se sutra u Avaz Toranj."- namignuo je Radončić.

 


Piše: Williams

DŽABAhirija,

satirični Hercegbosnin prilog :)

Hercegbosna.orgNema komentara

Anketa

Ustavi