RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Projekti za život građana presudili za mandat

Napisano 29.10.2012. 15:22

Projekti za život građana presudili za mandat

Izlazimo u susret investitorima pa im dajemo zemljište i na produženo plaćanje - rate. Treba znati da nitko ne može biti oslobođen obveze kad je u pitanju zemljište, kaže Ramljak

Na nedavno održanim lokalnim izborima u BiH, Mladen Mišurić Ramljak, kandidat HDZ-a BiH, dobio je po treći put povjerenje građana Kiseljaka. Kako doznajemo, povjerenje birača dobio je najviše zbog velikog broja riješenih infrastrukturnih problema koji su od životnog značaja za građane.

- Kada je u pitanju komunalna infrastruktura to je cjelovito rješavanje vodoopskrbe svih dijelova općine Kiseljak pogotovo onih koji su desetljećima muku mučili s vodom. To je prije svega zapadni dio općine Gromiljak, sva naselja koja gravitiraju tu do granice s općinom Busovača do Klokota. Izgradili smo i infrastrukturu za kanalizaciju, oborinske i otpadne vode, prečistače, putnu infrastrukturu, a rasvjeta je došla u gotovo svako naseljeno mjesto. Do kraja ove godine imat ćemo oko 150 kilometara rasvjete što je napredak u svakom slučaju, govori nam načelnik.

Pored infrastrukture, općina Kiseljak, odnosno njezini vijećnici itekako stvaraju uvjete za investiranje, pogotovo kada su u pitanju proizvodna radna mjesta.
- Općina Kiseljak vrlo brzo rješava svu potrebnu „papirologiju“. Kad je u pitanju plaćanje zemljišta dodijeljenog na korištenje radi građenja za otvaranje proizvodnih objekata odluke donosi Općinsko vijeće. Znači izlazimo u susret investitorima pa im dajemo zemljište i na produženo plaćanje, odnosno na rate. Treba znati da nitko ne može biti oslobođen obveze kad je u pitanju zemljište. Potom, veoma niske cijene građevinskih dozvola i općina na svaki način pomažu kod izgradnje one primarne infrastrukture neophodne za početak rada, dodaje Mladen Mišurić Ramljak.

Prije izbora, Općinski odbor HDZ-a BiH Kiseljak, kako doznajemo, proveo je anketu među građanima o tome za koga će glasovati na predstojećim općinskim izborima. Rezultati su bili iznad 60 posto za načelnika Mladena Mišurića Ramljaka što se i upravo tako i potvrdilo na izborima koji su održani 7. listopada.

| VLM | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi