RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

SDA zauzela srce Babanovca, a nama, i pored presude, ne da našu zemlju

Napisano 09.07.2012. 11:56

Fahrija Teskeredžić, jedan od vlasnika imovine na Vlašiću

SDA zauzela srce Babanovca, a nama, i pored presude, ne da našu zemlju

■ Prije četiri godine odlukom Općinskog suda Travnik obitelji Teskeredžić omogućeno je da u grunt kao svoju imovinu upiše 278 dunuma zemlje, ali presuda nikada nije izvršena
■ Fis nije upao u zamku anarhije na travnički način

Fahrija Teskeredžić, jedan od deset vlasnika imovine na lokalitetu Babanovca na Vlašiću, čija borba s Općinom Travnik zbog vlasništva nad zemljištem na kojem je izgrađeno na stotine vikendica traje već devet godina, teško optužuje lokaIne vlasti predvođene SDA.
Dok Teskeredžiće šikaniraju, tvrdi on, pojedini moćnici pune svoje džepove dajući dozvole za izgradnju objekata stranačkim podobnicima koji u srcu Vlašića grade „što i kako hoće“.

Sve rušiti

Prije četiri godine odlukom Općinskog suda Travnik obitelji Teskeredžić omogućeno je da u grunt kao svoju imovinu upišu 278 dunuma zemlje, ali presuda nikada nije izvršena niti Općina Travnik dozvoljava povrat imovine.
- Na našoj zemlji, na Babanovcu, nalazi se oko 32 hotela/motela i više od 450 izgrađenih vikendica. Sve je to bespravno sagrađeno. Nitko nije dobio našu suglasnost za izgradnju niti su smjeli graditi. Vrijednost naše imovine na Vlašiću procjenjuje se na više od 300 milijuna maraka, ali nju, naravno, kontrolira SDA - tvrdi Teskeredžić.

Nedopustivo je, upozorava on, da se, dok se opstruira vraćanje imovine njegovoj obitelji nastavlja s izdavanjem dozvola za izgradnju objekata, bez obzira na sudsku presudu.
- Umjesto da ne daju nikome dozvolu dok se ovo sve ne završi oni nastavljaju da krše zakon. Njima nije u interesu da ovo riješe, jer predstavnici vlasti imaju svoje osobne interese na Babanovcu. Gore je pola Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ) izgradilo svoje vikendice, a nama ne daju ni šupu da sazidamo. Znaju da će se morati sve rušiti - kaže Fahrija.

Najbolje lokacije

Ističe da je obitelji Teskeredžić ponuđeno da na lokalitetu Kozije staze mogu dobiti jednu parcelu, ali se tu uopće ne može doći automobilom.
- Gdje gore da gradim vikendicu. Oni su sebi uzeli najbolje što su mogli, zauzeli srce Babanovca? najbolje lokacije, a nas, iako je zemlja naša, šalju na neku Koziju stazu. Gdje to ima na svijetu? Uzeli su nam sve te i dalje samo trpaju sebi u džepove – kaže Teskeredžić.

'Pahuljica' bespravno izgrađena

- Ista je stvar s hotelom „Pahuljica“. Taj objekt je na našoj zemlji, izgrađen je bespravno, a evo sada hoće da ga prodaju. To ne može tako. Mi smo na sudu godinama s njima. Nama su govorili da ne vrijedi ni milijun, a sada kažu da je vrijedan osam milijuna maraka. Ne mogu prodati nešto što je na tuđoj zemlji - kaže Teskeredžić.

■ Eko-Fis Vlašić nije upao u zamku

Za razliku od brojnih poduzetnika iz BiH i regije, koji su naivno podignuli velebne objekte na Babanovcu, poznati viteški poduzetnik Pero Gudelj i njegov Fis nisu upali u zamku anarhije na travnički način. Kilometar dalje podigli su Sportsko – rekreativni kompleks EKO-FIS Vlašić na potpuno drugačijim financijsko-pravnim principima.
Kompleks je otvoren cijelu godinu i osmišljen tako da ljubitelji prirode imaju razloga doći i zimi i ljeti. Jučer je ovdje temperatura bila za cijelih 10 stupnjeva niža nego u uzavrelom Travniku.


 

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi