RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vitez i G. Vakuf/Uskoplje - Obnavljanjem infrastrukture ostvaruje se san mnogih mještana

Napisano 20.08.2010. 10:54

Svoje probleme konačno su riješili i stanovnici mjesne zajednice Bila s naseljima Mali Mošunj i Grgino Polje

U proteklih nekoliko dana na području općina Vitez i Gornji Vakuf/Uskoplje položeno je oko dva kilometra asfalta čime je ostvaren san mnogih mještana koji su godinama gutali prašinu i gazili makadam.

Pripremili feštu
Putovi su financirani sredstvima ministarstva prostornog uređenja, obnove i povratka Srednjobosanske županije, Općine Vitez i mještana. U hrvatskom selu Ždrimci kod Uskoplja mještani su pripremili pravu feštu nakon što im je položeno 280 dužnih metara asfalta, a očekuju uskoro i rasvjetu. Nisu skrivali zadovoljstvo.
- Asfalt znači napredak za naše selo, za naše mještane, posebice za mlade ljude koji se u posljednjih nekoliko godina masovno iseljavaju. Svako ulaganje znači puno, ljude će zaustaviti u odlasku jer ovdje im se pruža mogućnost da žive kao u gradu - kazala nam je Antonija Perić iz Ždrimaca koja moli vlasti da konačno i Uskoplje dobije svoje kino.

Svoje probleme konačno su riješili i stanovnici mjesne zajednice Bila sa naseljenim mjestima Mali Mošunj i Grgino Polje. Uz pomoć županijskoga Ministarstva prostornog uređenja, obnove i povratka te Općine Vitez uložili su i vlastita sredstva da dođu do asfalta.

Platili i mještani
- Na mjesno groblje njje se moglo otići kad su jesenske i proljetne kiše. Jako je bilo velikih problema prilikom smrtnih slučajeva jer se teško dolazilo do groblja zbog lošeg puta. Zahvaljujući razumijevanju ministra Ante Lozančića i općinskog načelnika Vlade Alilovića dobili smo asfalt - rekao nam je Stjepan Petrović, predstavnik MZ-a Bila, naseljeno mjesto Mali Mošunj. Ivo Mišković iz Grgina Polja dodao je kako su od 750 metara mještani platiti 150 metara asfalta. Za infrastrukturne objekte ove godine iz Ministarstva prostomog uređenja, obnove i povratka SBŽ-a izdvojeno je oko 1,5 milijun KM za 12 općina SB županije. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi