RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Angela Merkeloglu - opasnost za Hrvate i Europsku uniju

Napisano 21.07.2017. 22:28

Angela Merkel pretvorila je Europsku uniju u vlastitu prćiju, sve više navlačeći bijes i otpore mnogih zemalja članica, gdje se po zidovima mogu vidjeti njezini portreti s Hitlerovim brčićima. U tom njezinu deliriju moći, i Hrvati su postali meta. Opće je mjesto da je sufinanciranjem nedavne Deklaracije o zajedničkom jeziku na liniji jugoslavenskog nacionalizma, koji je uvijek bio pokrivalo za velikosrpstvo, Njemačka izvršila kulturnu agresiju na Hrvatsku, jer je jezik temelj samobitnosti i identiteta svakog naroda, piše Ivica Šola u svojoj kolumni za Slobodnu Dalmaciju.

Onda je proslovenskim stavom prema onoj farsi od arbitraže Njemačka implicitno izvršila i teritorijalnu agresiju na Hrvatsku umiješavši se u bilateralni spor koji se nje ne tiče. Sada, nakon saveza sa Srbima i Slovencima na štetu Hrvatske, sklapa skandalozan pakt s islamistom Erdoganom kako bi posmicala Hrvate u BiH zagovarajući istu kao građansku državu, stajući uz neoimperijalističke turske interese na Balkanu u cilju obnove zloglasnog Osmanskog Carstva u kontekstu politike neoosmanizma definirane u knjizi bivšeg turskog premijera Ahmeta Davotoglua pod naslovom "Strategijska dubina".

Recept Smail-age

E da bi se to ostvarilo, Merkel, zajedno s Erdoganom, prvo treba bosanskohercegovačke Hrvate "nabiti na kolac" i BiH ustrojiti kao građansku državu gdje bi Bošnjacima, koji biraju hrvatske predstavnike u tijelima odlučivanja, što joj ne smeta (!?), izložila Hrvate definitivnom teroru Izetbegovićeve proturske politike koju oslikava Davutogluova programatska izjava u Sarajevu: "Ovo je bio otomanski Balkan... Otomanska stoljeća Balkana bila su uspješna priča, a sada je treba obnoviti." Da, neislamsko stanovništvo u Osmanskom Carstvu baš je živjelo "uspješno", u ozračju "tolerancije", kao u Mažuranićevim stihovima: "Smail-aga krvav harač kupi... kome kolac, kome li konopac!" Pa i Hrvatima, koji bi nakon perverznog pakta "demokršćanke" Merkel i islamista Erdogana u tom neoimperijalističkom povratku Turske na Balkan i ustrojavanjem BiH kao građanske države, dobili i kolac i konopac, prošli onako kako je velikim naslovom najavio Večernjak prošli tjedan: "Njemačka gura inicijativu po kojoj bi Hrvati u BiH – nestali." Merkel tako priprema – "konačno rješenje" problema Hrvata u BiH!

Fata Merkel u svemu ovom pokazuje se kao bahata, opasna osoba, koja postaje ozbiljna prijetnja ne samo Hrvatima u BiH i Republici Hrvatskoj, već i samoj Europskoj uniji i njenoj sigurnosti.

Prvo, bahatost Fate Merkel u podupiranju ove islamističke imperijalne Erdoganove inicijative "građanske BiH" očituje se u činjenici da ide protiv, osim Ustava BiH, i stava samih tijela EU-a što se tiče Hrvata u BiH (Vijeće, EU Parlament), poručujući u svom deliriju moći: Europska unija, to sam ja! U "skladu" pak s europskim vrijednostima, na zadnjem sastanku G20 u Hamburgu poništila je akreditacije za 32 novinara koji nisu bili po volji Erdoganu, kojem u Švedskoj prijeti tužba za – genocid!

Drugo, budući da se, kao i u Turskoj, i bosanski islam sve više radikalizira, a Bakir Izetbegović samo je pijun, provoditelj Erdoganove islamističke politike koja, kako sam Davutoglu piše, ima za cilj probiti se na Jadransko more, za što je potrebno prije "potaracat" Hrvate. Davutoglu u knjizi jasno kaže kako linija Istanbul – Jadransko more i linija Istanbul – Dunav treba biti "u središtu ekonomskih i političkih formacija unutar regije", ona je jedno od strateških ciljeva neoimperijalističke Erdoganove politike.

Islamska Europa

Tako Merkel ostvaruje pretpostavke za Erdoganov san: stvaranje čiste islamske (para)države u srcu Europe u kojoj su već sada brojne terorističke ćelije, poput Gornje Maoče. Zato gospođa Merkeloglu ozbiljno ugrožava i sigurnost Europske unije, u kojoj ne prođe tjedan bez terorističkog čina islamskih fanatika koji su, među inim, prošli "tečajeve" i u Gornjoj Maoči, a onda i Hrvatske, jer su na 30 kilometara od Save ljudi koji su ratovali ili ratuju u sklopu ISIL-a.

Temeljni instrument uz pomoć kojeg Turska želi ponovno okupirati ovo područje i destabilizirati EU, gdje su Hrvati u BiH prve žrtve, jest Organizacija islamske konferencije putem koje se želi uključiti cijeli islamski svijet u ovu prljavu rabotu za nas i EU. Ova podivljala Erdoganova Turska sebe vidi kao lidera islamskog svijeta, a preko ove Organizacije, piše Davutoglu, turski je "cilj nametnuti balkanske probleme kao probleme cijelog islamskog svijeta".

Davutoglu, kao ključni Erdoganov strateg, na Europsku uniju gleda kao na obnovu Svetog Rimskog Carstva njemačkog naroda, ali ne oružjem, nego ekonomijom i politikom. Zato piše kako "ne postoji samo jedan Zapad..., niti jedna Europa", pa tu ima mjesta i za islamsku Europu, što je očito krajnji cilj Erdoganova neoosmanskog projekta na Balkanu. Ovaj savez Merkel i Erdogana podsjeća zato na pakt Ribbentrop – Molotov, gdje bi Merkel dio BiH izručila Erdoganu, drugi Putinu, a ulogu Poljaka namijenila Hrvatima.

Tko ovu opasnu ženu, koja zaslužuje "konačni pad", može zaustaviti? Trump? Govor u Varšavi budi nadu...


Nema komentara

Anketa

Ustavi