RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dr. Lagumdžija "ordinira" 24 sata dnevno

Napisano 22.12.2010. 08:09
Lagumdžija, Tito i Komšić

Dr. Lagumdžija ordinira čini se 24 sata dnevno. O tome svjedoče brojni susreti kako oni formalne prirode tako i neformalni iza kulisa. Danas se susreo s Amerikancem i Rusom, predstavnicima najmoćnijih država u svijetu.
Upoznao ih je s platformom, što u prijevodu znači ukratko je obećao funkcionalnu vlast jer Zlatko ništa ne nudi što već drugi nemaju ali je zato brz na okidaču kad su obećanja u pitanju.

Jedina snaga Zlatka "Galamdžije" jeste u činjenici da iza sebe ima dosta stabilno biračko tijelo koje ruku na srce ne dobija europsku socijaldemokraciju. Građanska opcija utjelovljena je u Zlatku Lagumdžiji bivšem komunistu koji je zadnji i jedini ostao uz naziv socijalističke partije na preglasavanju 90-tih. To je vođa koji je spreman na sve pokuse u državi koja je pokus sama od sebe.

Svoju multilateralnost je dokazao istjeravši vlastitu ženu u ratu na ulicu samo zato jer je pravoslavne vjeroispovjesti. Svoj dar za gospodarstvo dokazao je u prošlom mandatu kad je rasturao državne fiskalije djeleći šakom i kapom prijateljima.

Na putu ostvarenja nastavka stihije (koja se ponekad zaustavi) stoji hrvatski narod. Narod koji se homogenizirao po prvi puta nakon 15 godina razvaljivanja. Slučaj TV kuće hrvatske koja je s puškom ukinuta, kao i banke govori o simbolici koja se nastavlja a danas je utjelovljena u Draganu Čoviću i svim resursima kojima upravljaju Hrvati. Čini se da je svijet ovoga puta podcijenio otpor koji će nastati nakon šokova koji slijede. Studije i teren pokazuju kako je uistinu nerealno očekivati da se silom stvari rješe kao mnogo puta do sada. Povijest nas ničemu nije naučila.

Jedno je gotovo sigurno. Bosna je socijalno na izdisaju. Nema tih milijarda koje se mogu "upumpati" za spas. Ostaju samo one najpliće politikantske igre i igrice koje vrbuju one najnemoćnije i ljude željne vlasti. U vlast se na brdovitom balkanu "metiljaju" osobe koje nisu sposobne za istu. Oni koji bi i mogli nesto, zbog cjelokupnog ozračja zaziru od bilo kakve mogućnosti da pokažu dar za vođenje.

Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić i ostali morat će na polaganje računa za par mjeseci. Ne ovim nižerazrednim diplomatama koji ionako sem Wikileaks izvješća i nemaju neku pretjeranu snagu u ovoj gospodarski napaćenoj zemlji. Morat će položit račune budalama koji vjeruju da imaju čarobne štapiće s kojim će poništit taj "nazadni nacionalizam" a usmjerit građane prema svijetloj budućnosti. Toliko puta namagarčena raja niti ovaj put nije izuzetak. Svijet promjenom vlasti želi nova zaduženja već ionako zaduženih ljudi.

Tihić u Lagumdžiji vidi paravan za ako ništa, onda učvršćenje teško stečenog glasačkog povjerenja Bošnjaka koje je za razliku od hrvatskog prešlo u SDP više nego što se očekivalo. Ako se dese neke neželjene stvari to samo može ići u prilog Tihićevoj stranci koja se drži u sjeni svih događanja.

Ulaskom cijelog prostora u EU i NATO desne ili lijeve opcije postat će nebitne. Ovo je samo jedan u nizu suludih pokusa s kojim se svjetski centri poigravaju služeći se "patriotama" i "građanima" svijeta. Jedno je sigurno, Lagumdžija izuzetno dobro prodaje maglu jer je u vrlo kratkom roku uspio začarati svojom plitkom retorikom jedan, u kvanitativnom smislu, širi krug ljudi, što se može priznati kao sposobnost manipulacije. Kad uspije uspostaviti vlast imat će dobijeno prvo poluvrijeme. Utakmica se igra duže i pitanje je daha njegove momčadi, koliko će imati snage izdržati u ovoj formaciji kakva je danas. Golovi koji se prime pred kraj tekme ili u sudačkoj nadoknadi najviše bole. A ako počnu padati autogolovi, što zbog umora, što zbog nesloge "eto ti belaja"!

Mostar-Info


Nema komentara

Anketa

Ustavi