RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Glas Koncila: HDZ i SDP vode komunisti, osnujmo novu stranku!

Napisano 11.08.2010. 17:13

Glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić poziva hrvatske građane da se "masovno uključe u ovog časa možda malu stranku i dadu svoj doprinos da na budućim izborima pobijede državotvorne stranke i političari". Osim što taj njegov stav izravno odražava antipatije prema vodećima HDZ-u i SDP-u te njihovim političkim trabantima, Miklenić cijeli politički establišment proglašava, praktički, antidržavotvornim. Dakle i - antihrvatskim.

On u svome najnovijem komentaru, zapravo, odgovara na pitanje zašto u današnjoj Hrvatskoj nije bolje, tvrdeći da državu od samih njezinih početaka do danas, što javno što tajno, kontroliraju i vode bivši komunisti.

– I prvi hrvatski predsjednik bio je bivši komunist koji je kao suradnike također okupio bivše komuniste; a da to nije učinio, nikada ne bi došao na vlast niti bi Hrvatska postala samostalna država. Za razliku od prvog predsjednika, koji je (premda je bio bivši komunist i general JNA) bio istinski hrvatski državotvoran, vjerovao i iskreno radio i borio se za osamostaljenje Hrvatske, mnogi njegovi suradnici i kasniji nositelji visokih državnih funkcija, a bivši komunisti, nikada nisu čvrsto zastupali hrvatsku državotvornost i mnogi od njih, da nije uspjelo osamostaljenje Hrvatske, bili bi na strani onih koji bi bez trunke grižnje savjesti sudili hrvatskim nacionalistima i separatistima – piše Miklenić.

Tvrdi da bivši komunisti, osim časnih izuzetaka, i nemoralni pojedinci nikada nisu imali hrvatsko državotvorno opredjeljenje, a nemaju ga ni danas, ali "poznaju metodologiju kontroliranja i izvršavanja moći i vladanja, pa su stvarno preuzeli kontrolu nad hrvatskom državom".

– Oni su se otpočetka infiltrirali u sve novonastale političke stranke u Hrvatskoj i uspjeli potpuno onesposobiti stvarno hrvatski orijentirane stranke za ikakav bitan utjecaj u hrvatskom društvu i državi. Oni su preuzeli kontrolu nad većinom medija, nad kulturom, oni su izvršili nemoralnu i često protupravnu privatizaciju i pretvorbu, oni su razorili hrvatsko gospodarstvo i usmjerili ga u skladu sa svojim interesima, a na očitu štetu općeg dobra i svih ostalih hrvatskih građana. Oni su uveli najsiroviji kapitalizam, rasprodali ispod svake cijene velike hrvatske proizvodne i ekonomske vrijednosti. Oni i dalje žele Hrvatsku slabu, na koljenima, oni pužu pred međunarodnim silama... – piše glavni urednik Glasa Koncila, dodajući da je "Sanaderov iznenadni i vjerojatno prisilni odlazak, koji je očito bio marioneta u njihovim rukama, poslužio da baš bivši komunisti preuzmu potpunu kontrolu nad najjačom hrvatskom političkom strankom, premda su u njoj manjina".

Miklenić dodaje da su "velikogospojinska okupljanja u marijanskim svetištima povlaštena prilika da se moli na veliku nakanu da Hrvatska na svim razinama dobije vodstvo kojem će na prvom mjestu biti stvarna briga za napredak i boljitak svakog čovjeka i čitave hrvatske nacije". /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi