RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

KRATKI KOMENTAR Što je najpametnije činiti Boži Ljubiću?

Napisano 07.10.2010. 09:48

Šta reći, konačni rezultat HDZ 1990 je ispao obrnuto proporcionalan naručenim telefonskim anketama iz Dnevnog Lista ("Koalicija HDZ 1990 - HSP vodi u svim županijama" ,"Ekskluzivno: Mrtva trka između Raguža i Komšića" (LOL, op.ur.)).

Kad smo kod anketa, ona na hercegbosni.org i Poskoku je jedina točno predvidjela postotke hrvatskih stranaka- greške tek nekoliko posto.

Kakva onda politička budućnost očekuje HDZ 90 i Božu Ljubića i što im je najpametnije činiti?

Prvo, trebaju priznat poraz i krah.
Drugo: Ili u veliku koaliciju ukoliko ju HDZ ponudi, i to pod jasnim vodstvom HDZ-a koji je apsolutni izborni pobjednik i legitimni predstavnik izborne volje Hrvata iz apsolutno svih dijelova HB.

Ili u oporbu, po mogućnosti kvalitetnu a ne spletkarošku.

Drugih opcija ta stranka nema, ukoliko želi postojat i na slijedećim izborima.

Što se tiče Ljubićeve politike pokušaja dodvoravanja Muslimanima, ona očito nije prepoznata kao politika koja može nešto donijeti. Da je Ljubić pored te retorike imao i jednu jaku muslimansku stranku koja će reć, "točno, u pravu ste i potpuno to razumijemo, ukoliko budemo koalirali podržat ćemo taj i taj vaš zahtjev", onda bi možda i dobio glasačku potporu. Recimo mene.

Međutim kako nije našao među Muslimanima partnere koji bi javno podržali konkretni taj i taj njegov prijedlog, od cijele slike ostalo je jedino Ljubićevo nesumnjivo lutanje bespućima sarajevskog šupka koje smo imali gledat svaku drugu noć sa FTV-a.

Sada je jasno, da se puna ravnopravnost može ostvariti jedino blokadama ( hvala Bogu nije da nemamo mehanizme), odnosno ne moliti za nju nego uzeti ravnopravnost NAZAD u svoje ruke.

Predsjednik HDZ-a čak nije nikoga molio (!), pa je opet uspio naći jednu muslimansku stranku koja je podržala njegov prijedlog. (Prud) Božo je za uvlačenje u guzicu dobio tek povećanu minutažu na televiziji koju Hrvati mrze.

Šteta stranke!

Dragan Dodik , hercegbosna.org

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi