RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zatraženo podizanje optužnice protiv Silajdžića i Zubaka

Napisano 03.08.2010. 08:34

INICIJATIVA

Direktor Centra Republike Srpske za istraživanje ratnih zločina Janko Velimirović tvrdi da “postoji odgovornost” Harisa Silajdžića i Krešimira Zubaka, kao jedinih živih potpisnika Splitske deklaracije, koja je prethodila izvođenju operacije Hrvatske vojske “Oluja” 1995. godine na nekadašnju Republiku Srpsku Krajinu” (RSK), i drugih vojnih operacija na području Republike Srpske.

Iako je cijeli svijet operaciju Hrvatske vojske okarakterizirao kao jednu od najuspješnijih u vojnoj povijesti kojom je oslobođen dio teritorija jedne suverene i međunarodno priznate države, pojedinci iz manjeg bh. entiteta još uvijek imaju drugo viđenje ovoga događaja.

Iako priča zvuči prilično apsurdno, postoje indicije da bi se istraga u ovom slučaju mogla pokrenuti, a hoće li na kraju biti podignuta optužnica, ostaje vidjeti. Velimirović je istaknuo kako očekuje od Tužiteljstva BiH da preuzme, istraži i procesuira ovaj slučaj. Dvojica spomenutih političara, Haris Silajdžić i Krešimir Zubak, nisu komentirala ove navode iz Republike Srpske. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi