RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zrinjski Mostar i Markovina zli poštar

Napisano 15.05.2016. 09:16

Poznavajući pisanje Dragana Markovine svi bolje upoznati kroničari njegovog, i ostalog lijevog piskaranja, Markovinu će jednostavno nazvati zli poštar. Zašto zli poštar!? Iz prostog razloga jer taj čovjek u životu nije imao priliku sam misliti.

Sve njegove kolumne, a naročito one koje pušta Tačno.net, samo su umotani politički pamfleti jugonostalgičarskih ostataka na prostoru bivše države. Dakle, jedina bit postojanja ovog nekome uglednog povjesničara i kolumnista jest prenositi poruke onih koji se još uvijek samozadovoljavaju na spomen bivše države i zločinačkog komunističkog režima.

Zašto o ovome pisati!? Svjedoci smo iskrivljivanja novije povijesti od strane bh. patriota kada je u pitanju zaustavljanje tenkova u Pologu, gdje su neki famozni bh. patrioti zaustavljali tenkove. Mislili su valjda da Hrvati neće priznati skandiranje Aliji, pa će proći priča da su to Bošnjaci u Pologu skandirali. Jesu, Hrvati su skandirali, i kao i svaki put bili prevareni. Prevareni su u ratu kada su obranili BiH pa postali višak u ovoj državi. Kada su protjerani iz Bosne, dok ih danas u Sarajevu brojimo na prste. To je bilo etničko čišćenje. A proslava zaustavljanja tenkova novopečenih bh. patriota iz istočnog dijela Mostara je krivotvorenje povijesti, kao povjesničar to bi trebao znati i jedan Dragan Markovina.

Čitajući tekst Dragana Markovine kojim se napada glavni urednik Večernjeg lista za BiH i njegov tekst o HŠK Zrinjskom može se uočiti samo mržnja prema svemu što je hrvatsko. Iskrivljivanje povijesti je, vrli povjesničaru, sve što si napisao po naputku ožalošćenog dijela grada. Smetalo tebi ili ne Dragane Markovina, Zrinjski je rođen 1905. godine, a godinu dana kasnije postojao je i drugi hrvatski klub u Mostaru. Zašto Hajduk nije uveo nogomet iz Mostara već iz Praga? Zato što povijest Hajduka kaže da su mu osnivači studirali u Pragu, a ne Mostaru. Od obnavljanja rada HŠK Zrinjski postaje najveći trn u oku novokomponiranim antifašistima jer nisu uspjeli u onome što su nastojali ubiti sve hrvatsko u Gradu Mostaru. I neće!

Nogometni klub Velež, velikan u kojem su potekli još veći nogometni velikani, prestaje s radom raspadom bivše države. Velež za kojeg su navijali i Hrvati Mostara više ne postoji. Današnji Velež od bivšeg Veleža ima samo ime i petokraku. Zrinjskom je i zabranjen rad samo da bi komunistički Velež bio uspješniji. Poslijeratni Velež pokušava biti komunistički unatoč novonastalim kapitalistima, ocima nove nacije. Kriza identiteta, što naroda, što kluba, i dovela je ovaj novi Velež tu gdje i jest. I oni tenkovi što su ih navodno bh. patrioti zaustavljali imali su Veležovu petokraku! I oni što su sravnili Srebrenicu imali su Veležovu petokraku! I oni što su držali Sarajevo pod granatama imali su Veležovu petokraku! Dragane Markovina, je li ta petokraka tvoja, velikosrpska ili Veležova!? Svako dobro uz srdačan sportski pozdrav i poruku ''i tko zna gdje i tko zna kad''!

Hrvoje Dragić/Prvi.tv


Nema komentara

Anketa

Ustavi