RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ljeto sa Zrinjskim - neprocjenjivo!

Napisano 15.07.2010. 11:33
Zrinjski

Prije par godina popularni navijači HŠK Zrinjskog Ultrasi su na utakmici finala Kupa BiH izvjesili transparent na kojem je pisalo: Ljeto u Europi uz jedini klub i jedinu reprezentaciju. Naravno to je aludiralo da će Zrinjski pobijediti u finalu kupa te izboriti europska takmičenja, te da je Hrvatska nogometna reprezentacija izborila nastup na EP.

Ove godine nažalost Vatrene nismo gledali na najvećoj svjetskoj nogometnoj smotri, ali će ovo ljeto svakako biti ljeto HŠK Zrinjski u Europi. Zaista bih volio vidjeti lica onih sveznalica koji su uoči puta u Kazahstan unaprijed otpisali Plemiće te im predvidjeli kratak rok trajanja. Naravno da je to račun bez krčmara, ali i bez sir Dragana Jovića koji je nakon samo petnaestak dana priprema uspio izbaciti FC Tobol koji je bio apsolutni favorit za sve (osim za Ultrase) u utakmici pretkola Europske lige. Neću sada ovdje kukati o pripremama, igračkom kadru, protivniku jer ne kuka uvijek onaj tko ima problema nego onaj tko je navikao.

Pobjeda nad Tobolom znači još najmanje četiri europske utakmice i to je snaga Zrinjskog i njegovih Ultrasa koji su još jednom pokazali gdje se igra najbolji nogomet i gdje su najbolji navijači na ovim prostorima. Kada sam napisao najmanje četiri utakmice onda to znači da sam siguran da protivnik iz drugog pretkola Europske lige momčad iz Sana Marina nema što tražiti u dvije utakmice sa najboljim BH klubom.

Nakon te dvije utakmice mostarski čelopek ugostiti će još jednoga od velikana europskog nogometa, a navijači se ipak nadaju nekom lakšem protivniku preko koga bi se domogli povijesnog uspjeha i nastupa po grupama u Europskoj ligi. Između tih utakmica valja odraditi domaće obaveze i u Gradskom derbiju ugostiti Velež. Nadam se da su ljudi zaduženi za organizaciju ove utakmice nisu zaboravili gdje su Ultrasi bili smješteni u Vrapčićima, te da će ovo gostoprimstvo uzvratiti istom mjerom. Kako bi lijepo izgledala skela na pomoćnom igralište ne možete ni zamisliti. Toplije ljeto navijači Zrinjskog nisu mogli ni zamisliti i eto zahvaljujući svetinji ove godine plaže Italije i San Marina posjetiti će gosti u dresovima sa lentom i sa svetim grbom najstarijeg i najboljeg kluba sa ovih prostora.

Možda će se naći netko tko će pokušati osporiti te teze, ali činjenice govore da je to upravo tako. Zrinjski je VOLJEN I STVOREN DA ŽIVI VJEČNO usprkos pokušajima da se uništi i da se njegovi uspjesi omalovaže. Neki dan sam napisao da je prvih 105 godina kluba za nama i da se povijest nastavlja. Danas mogu sa ponosom reći da se ta povijest piše zlatnom olovkom i ova će godina zauzeti posebno mjesto u povijesti kluba. Tako teku ovi vreli mostarski dani koji su ispunili grad pričama o europskom Zrinjskom i dane u kojima su Plemići bacili u drugi plan utakmice sa SP u Južnoj Africi. Ma ta će svjetsko prvenstvo, ma kakva Španjolska i Nizozemska, ko su bola Roben i Vila? Idemo dalje, dug je put pred nama…

Na terenu budi ko Neretva plah nek ti bura bude u grudima dah blistaj ti u u igri ko mostarsko sunce za tebe kuca Herceg-Bosne srce.

Zrinjski.Info


Nema komentara

Anketa

Ustavi