RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Posušju predstavljena knjiga Jadranka Dedića "Život nakon logora"

Napisano 28.04.2015. 21:14
Knjiga \

Sinoć je kinodvorani Posušje održana promocija knjige „Život nakon logora“, autora Jadranka Dadića.

Prije početka predstavljanja knjige, prikazan je kratki film o poginulim pripadnicima HVO-a i civilima iz Bugojna, nakon čega je intoniranjem himne i minutom šutnje odana počast poginulim braniteljima. Uvodnim riječima nazočnima se obratio ministar branitelja Zapadnohercegovačke županije Mladen Begić, a uz autora Dadića, knjigu su predstavili i fra Mario Knezović, Ante Visković i Mario Franjić.

Ova knjiga je Dadićevo svjedočenje novog početka nakon logora i ponovnog uključivanja u društvo te poticaj je drugima da se suoče sa svojim strahovima i svoja sjećanja stave na papir jer se na taj način čovjek oslobađa vlastitih trauma. „Dadić piše o strahu kao o jednoj istinskoj realnosti čovjeka, nečega što je u nama. Suočiti se s vlastitim strahom znači biti heroj. Jako je važno što je Dadić uspio izići iz te traume i dobro je što stavlja naslove ‘Novi početak’“, rekao je fra Mario tijekom predstavljanja knjige.

Uz mnogobrojne goste, predstavljanju je nazočio i Općinski načelnik Branko Bago. Večer su zaključili posuški framaši koji su prigodnim pjesmama upotpunili cjelokupni program.

Podsjetimo, prije dvije godine Dadić je također izdao i predstavio knjigu u Posušju pod nazivom „240 dana tame bugojanskoga logora“ u kojoj je riječ o stradanju Hrvata u logoru u Bugojnu od 1991. do 1995. godine te o zarobljavanju branitelja i iseljavanju stanovništva s tih prostora. Autor je napisao vlastiti doživljaj svega što je proživio u 240 dana.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi