RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

20. obljetnica brigade koja iza sebe ima težak, ali slavan put

Napisano 20.09.2012. 11:20

Sjećanje na Vitešku brigadu HVO-a iz Viteza i ove godine upriličeno na dostojanstven način

20. obljetnica brigade koja iza sebe ima težak, ali slavan put

Svečanost obilježavanja dvadesete godišnjice osnivanja viteške brigade nastavljeno je svečanom akademijom

Iako još uvijek traju prijepori o datumu službenog osnivanja Viteške brigade HVO-a iz Viteza, već drugu godinu zaredom godišnjica se obilježava i slavi 18. rujna. Tako je bilo i ove godine, a svečano i dostojanstveno u ponedjeljak poslije podne u viteškoj Mjesnoj zajednici Zabilje obilježena je dvadeseta obljetnica ove brigade koja iza sebe ima težak, ali slavan ratni put.

Pripadnici ove brigade branili su Jajce, Travnik i Bugojno od srpske agresije, a kasnije potpuno opkoljenu Lašvansku dolinu od napadačkih snaga Armije BiH u čijim su se redovima borili i pripadnici zloglasne mudžahedinske postrojbe El mudžahid iz sastava zloglasne 7. muslimanske brigade 1. korpusa Armije BiH.

Nakon Washingtonskog sporazuma i potpisanog primirja hrvatske i bošnjačke strane, pripadnici Viteške brigade sudjelovali su u oslobađanju Kupresa, Jajca, platoa Vlašića, glamočkog područja...!

Samo u obrani Viteza poginula su 653 pripadnika HVO-a, a među njima je najveći broj pripadnika Viteške brigade HVO-a., a više od dvije tisuće njezinih pripadnika je lakše i teže ranjeno.

Svečanost obilježavanja dvadesete obljetnice osnivanja Viteške brigade nastavljeno je svečanom akademijom u Hrvatskom domu u Zabilju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi