RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

80.000 KM za zaštitu nacionalnih spomenika

Napisano 06.09.2018. 23:28

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je potpisao ugovore o sufinanciranju radova na projektima zaštite nacionalnih spomenika u ukupnom iznosu od 80.000 KM, priopćeno je iz Ureda Federalne vlade za odnose s javnošću.

Riječ je o projektima “Urgentna sanacija i rekonstrukcija Župne crkve i svetišta Uznesenja Blažene Djevice Marije Stup u Sarajevu“, “Rekonstrukcija Stare džamije u Ćojluku, Srebrenik, “Nastavak urgentne sanacije hrama Sv. Vasilija Velikog u Konjicu“ i „Zamjena dotrajalih prozora“ na Vrhbosanskom bogoslovnom Sjemeništu u Sarajevu, za šta će biti izdvojeno po 20.000 KM.

Ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade FBiH o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava “Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - sudioništvo Vlade FBiH u sufinanciranju županijskih i lokalnih zajednica - zaštita nacionalnih spomenika”, utvrđenih proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja.


Nema komentara

Anketa

Ustavi