RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vlada ŽZH i Studentski centar Mostar postigli sporazum o suradnji

Napisano 06.09.2018. 23:28

Na sastanku održanom u prostorijama Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) u Širokom Brijegu dogovorena je buduća suradnja te rješavanje tekućih neslaganja između Vlade ŽZH i Studentskog centra Mostar.

Predsjednik Vlada ŽZH Zdenko Ćosić najavio je početak isplate proračunom predviđenih 280.000 maraka za subvencije studenata koji dolaze iz Županije zapadnohercegovačke.

"Od iduće godine svim studentima koji dolaze iz naše županije a studiraju na mostarskom sveučilištu, želimo omogućiti subvenciju kako za smještaj, tako i za ishranu, a na njima neka ostane izbor gdje će aplicirati i biti smješteni", kazao je Ćosić.

Ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić kazao je kako je najbitnije da su se riješile sporne točke odnosa između dviju ustanova i da studenti neće morati plaćati punu cijenu smještaja kroz ovu akademsku godinu.

"Od iduće kalendarske godine dogovorili smo nešto drugačiju suradnju koja će biti na korist obje strane, a što je najbitnije na korist naših studenata. Studentima koji su uplatili puni iznos stanarine razlika u odnosu na osnovnu cijenu refundirati će se kroz naredni mjesec boravka", kazao je Mikulić.

Kako bi odnosi i zajednički rad Vlada ŽZH i Studentskog centra Mostar kroz naredne godine bili uspješni, donesena je odluka o imenovanju stručne osobe koja će u ime županijske vlade komunicirati s upravom Studentskog centra Mostar i zajednički raditi isključivo u korist i unapređenje obrazovanja studenata, priopćeno je iz Vlade ŽZH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi