RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Afera Reket: Zlaja je malo nervozan

Napisano 12.11.2010. 23:43

Još se ne stišava bura oko afere Reket, gdje su lokalni SDP-ovci na čelu sa načelnikom općine Novi Grad Damirom Hadžićem u sprezi sa samim vrhom stranke, reketarili poznatog BiH poduzetnika Nihada Imamovića, kada je jedna tvrtka iz njegove Grupacije pokušala izgraditi stambeno-poslovni objekt u općini Novi Grad. Naime, za ubrzanje donošenja promjene regulacijskih planova u ovoj općini, kojim bi bila omogućena gradnja predmetnog objekta, su dužnosnici SDP-a otvoreno tražili mito.

Imamović je u prijavi naveo da su osumnjičeni tražili 2,5 milijuna KM, navodno za kampanju SDP-a, kako bi uvrstili u regulacijski plan poslovno-stambeni objekt koji je on počeo graditi u sarajevskom naselju Otoka.
Tužiteljstvo BiH je na temelju toga početkom prošle godine saslušalo glavne aktere afere predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžiju, poslovnog partnera rukovodstva SDP-a Huseina Hasibovića i načelnika općine Novi Grad i člana predsjedništva SDP-a Damira Hadžića.

FUP posjeduje snimljenu izjavu direktora tvrtke "Dalas", "Unioninvest", "Unigradnja" i "A gradnja" u kojoj oni kažu da je pokušao da ih reketari Husein Hasibović.

Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić rekao je "Glasu Srpske" kako istrage u predmetima "reket SDP-a" i "Bosanski kulturni centar", koji je zadužbina Adila Zulfikarpašića preko koje Lagumdžija, zloupotrebljava njegovu imovinu i novac, još traju.

Upravo je to vjerojatno razlog silnoj nervozi Predsjednika SDP-a, kada se obrusio na novinarku BHT-a, kada je samo spomenula aferu Reket, časteći je ružnim epitetima i odbijajući da odgovori na postavljeno pitanje.

 

                                   

 

Nadamo se da će pravna država u BiH zaživjeti i sudske instance neovisno i bez upliva poltike istražiti ovaj slučaj, jer su indicije više nego jasne i konkretne.

 

hercegbosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi