RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vasić: Komšić u stilu kafanskog primitivca napao ambasadora Rusije

Napisano 12.11.2010. 19:07

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić rekao je da Željko Košić, osim unutrašnje štete koju je nanio kandidovanjem i izborom za člana Predsjedništva u ime rubrike "Hrvati", a ne u ime Hrvata, u prvim danima mandata napadom na ruskog ambasadora Aleksandar Bocan Harčenka nanosi i vanjsku štetu BiH.

Komšić je u stilu prigradskog kavgadžije napao ambasadora Rusije u BiH, pokušavši tako da Rusiju učini neprijateljem BiH i ne shvatajući da BiH ne smije i ne može dopustiti da bilo kome okreće leđa, ni velikima niti malima, izjavio je Vasić.

Komšićevo reagovanje, naveo je Vasić, nije samo znak "prigradskog sarajevskog primitivizma" nego i posljedica toga što je u Predsjedništvo BiH izabran u ime svog stranačkog lidera i ni u čije drugo ime.

"Kroz njegovu optiku probijaju i zraci dvostrukih aršina. Kada treba skidati glavu Republici Srpskoj i njenim liderima, onda cijelo političko Sarajevo danima pjeni pred posjetu važnih diplomata i svjetskih lidera, zahtijevajući odstrel, a kada neko iznese stav svoje zemlje u pogledu decentralizovane BiH, onda je to za sarajevski politički krug neprihvatljivo", istakao je Vasić.
 
Prema njegovim riječima, BiH mora naći načina da se ogradi od člana svog Predsjedništva.

Komšić je rekao da je ambasador Rusije u BiH prešao granicu diplomatskog ponašanja i da se direktno miješa u unutrašnje stvari BiH. "BiH je daleko manja i slabija od njegove zemlje, ali mu to ne daje pravo da na takav način interveniše u unutrašnjim poslovima BiH", rekao je Komšić, koji smatra da se Bocan-Harčenko "previše druži sa Miloradom Dodikom", aktuelnim premijerom i budućim predsjednikom Srpske.

avaz


Nema komentara

Anketa

Ustavi