RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Alija Osmić će priznati zločine nad Hrvatima u Bugojnu!?

Napisano 19.06.2010. 00:00

Alija Osmić će priznati zločine nad Hrvatima u Bugojnu!?

Alija Osmić, optuženi za zločine počinjene nad Hrvatima u Bugojnu, uskoro bi mogao s Tužiteljstvom BiH sklopiti sporazum o priznanju krivnje, prenosi BIRN-ov Justice Report. Osmić, bivši vojni policajac 307. brigade Armije BiH (ABiH), na posljednjem ročištu je trebao svjedočiti u svoju korist, ali je obrana optuženog saopćila da su u “završnoj fazi” sklapanja sporazuma o priznanju krivnje s Državnim tužiteljstvom.

“Mi smo u fazi završetka pregovora s Tužiteljstvom BiH o priznanju krivnje, a sporazum ćemo vam dostaviti u narednom periodu”, rekao je branitelj Kerim Čelik.

Obrana i Državno tužiteljstvo su istakli da će sporazum dostaviti Sudu BiH do 1. srpnja 2010. godine, za kada je zakazano naredno ročište.

Državno tužiteljstvo tereti Osmića za sudjelovanje u ubojstvima, mučenju, prisiljavanju na prinudne radove i nečovječnom postupanju prema Hrvatima koji su tijekom 1993. i 1994. godine bili zatočeni u različitim objektima u Bugojnu. 

U optužnici stoji da su civili bili zatočeni u podrumima, privatnim kućama i garažama u naseljima Donjići i Vrbanja, te Marksističkom centru – Klosteru časnih sestara, Kulturno-sportskom centru, stadionu “Iskra” i prostorijama “BH Banke” u Bugojnu.

Osmić je u studenom 2009. negirao krivicu za sudjelovanje u ovim zločinima, a suđenje mu je počelo u prosincu iste godine.


Nema komentara

Anketa

Ustavi