RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HDZ BiH odluke krnje Vlade Županije Središnja Bosna smatra nelegitimnim

Napisano 19.06.2010. 09:05

TRAVNIK - Nakon održane sjednice bez njenih ministara

HDZ BiH odluke krnje Vlade Županije Središnja Bosna smatra nelegitimnim

Ne želim vjerovati da SDA gubi tlo pod nogama na terenu i da pokušava radikalnim potezima vratiti popularnost, rekao Lovrinović

Nakon što je Vlada Županije Središnja Bosna održala redovitu sjednicu bez ministara iz reda HDZ BiH, ova stranka jučer je imala tiskovnu konferenciju na kojoj je rečeno kako su odluke „krnje Vlade" nelegitimne.

Komentirajući nazočnost ministra Ante Lozančića (HSS-NHI) sjednici Vlade KSB, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Nikola Lovrinović je kazao: - To ne daje legitimitet Vladi KSB. Legitimiteta, kada nema četiri ministra, ne može biti. HDZ je u skladu sa izbornim rezultatima najvažniji partner i ne dozvoljavamo da se stvari dešavaju bez nas.

Partnerski odnosi

Tiskovnoj konferenciji nazočili su i predsjednik Sabora KSB Mirko Batinić, ministrice u Vladi KSB Greta Kuna i dr. Vlatka Komšić, te predsjednik ŽO HDZ SB Nikola Lovrinović koji je podsjetio kako su SDA i HDZ BiH u ovoj županiji već 15 godina u „partnerskim odnosima". On je podsjetio i na sporazum između dviju stranaka prilikom formiranja Vlade KSB prije tri godine, te na činjenicu kako su HSS-NHI na jednoj i SDP na drugoj strani dobili „određen ustupke" za potporu Vladi KSB.

Županijski odbor HDZ BiH će i dalje insistirati na imenovanju Josipa Kvasine za ministra financija.
- Žao mi je što se sve ovo događa u izbornoj godini. Naša ponuda za međustranački dijalog kod premijera Salke Selmana koji je ujedno i predsjednik Kantonalnog odbora SDA, stoji već 15 dana i očekujemo razgovore. HDZ će učiniti sve da proračunski korisnici ne trpe. Greta Kuna, koja vrši funkciju ministrice financija po ovlaštenju, je potpisala nalog za isplatu toplih obroka - rekao je Nikola Lovrinović.

Poticaj za ćevape

Iz HDZ BiH jučer su upozorili na teško stanje u proračunu KSB, te u Fondu zdravstvenog osiguranja, ali i na neke prijedloge koje dugo vremena SDA odbacuje. Jedan od njih je drugačiji način raspodjele sredstava za poticaje u privredi ,,jer se već godinama sredstva daju frizerskim salonima i ćevapnicama"
- Ne želim vjerovati da SDA gubi tlo pod nogama na terenu i da pokušava radikalnim potezima vratiti popularnost - zaključio je na kraju Lovrinović.


Nema komentara

Anketa

Ustavi