RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bagarić: Bošnjački cilj je legalizacija dominacije nad Hrvatima

Napisano 19.06.2018. 23:22

Jozo Bagarić šef Kluba zastupnika HDZ-a u Parlamentu FBiH izjavio je danas kako bošnjačke stranke pokušavaju legalizirati neke nove alijanse, platforme, nekih novih slučajeva Komšić.

Bagarić je komentirajući Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, koji su ranije usaglasili predstavnici pet bošnjačkih stranaka, a koji je potpisan danas, rekao je Bošnjacima zapravo cilj legalizirati svoju dominaciju nad Hrvatima.

"Kao prvo, pitanje je kako poslovnički taj prijedlog može doći na današnju raspravu jer poslovničke mogućnosti tu baš i nisu velike da to bude danas na dnevnom redu, da se razmatra i na kraju usvoji, ali snaga ruku može sve", rekao je Bagarić.

"Što se tiče tog zakona mi ga do sada još nismo dobili. U stvarnosti ne znamo šta on sadrži, znamo ono što vidimo iz medija. Vi znate da smo mi protiv tog zakona jer taj zakon je u suprotnosti sa Ustavnom BiH, suprotan je presudi Ustavnog suda i nije u skladu sa Izbornim zakonom. Na kraju, to je samo pokušaj legalizacije neke nove alijanse, platforme, nekih novih slučajeva Komšić. To je nažalost projekat svebošnjačke pričuvne koalicije i svi su jedinstveni kad je nešto protiv Hrvata, a u ovom slučaju se radi upravo o tome", izjavio je Bagarić za Vijesti.ba.

Dodao je da se ipak nada da će na kraju ipak presuditi Ustav, poslovnik, zakoni i da će ta priča potrajati.

"Neće se to moći baš tako odviti kako je netko zamislio", naglasio je Bagarić.

On je komentirajući navode predlagača zakona da je prijedlog u skladu s Ustavnom BiH i s presudom Ustavnog suda, kao i mogućnost da predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara odbije potpisati zakon, kazao da tumačenje predlagača zakona samo njihovo tumačenje.

"Ali odgovorne su institucije koje će dati konačan sud o tome, je li to ustavno ili nije. Što se tiče mogućih mehanizama, to je za nas Hrvate iznimno bitno, i svi dužnosnici su dužni štititi interese hrvatskog naroda. Svi mogući pravni aspekti moraju biti zadovoljeni i svako na svojoj funkciji je dužan poštujući Ustav štiti inteterese hrvatskog naroda", zaključio je Bagarić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi