RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kojović otkrio zašto Bošnjaci ignorniraju Ustavni sud BiH: Želimo da sve ostane isto

Napisano 19.06.2018. 23:21

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke i i zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBIH otvoreno je rekao kako bošnjačke stranke ne žele provedbu presude ustavnoga suda u predmetu "Ljubić".

Gostujući jutros u programu N1 televizije, Kojović je govorio o prijedlogu Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta BiH, o kojem su DF, SDA, SBB i SDP uz podršku Naše stranke postigle dogovor.

Upitan kako će prema prijedlogu pet bošnjačkih stranaka izgledati Dom naroda, Kojović je rekao da će on izgledati potpuno identično, jer se odredbe koje su ukinute na državnoj razini pojavljuju na federalnoj razini!

"On sada na neki način čuva situaciju kakva jeste, ali pruža pravni osnov za implementaciju izbornih rezultata", rekao je Kojović. Time je do kraja razotkrio poziciju bošnjačkih stranaka koje u potpunosti ignoriraju presudu Ustavnoga suda BiH u predmetu "Ljubić".

K tomu, Kojović je ponovio i bošnjačku manipulaciju koja ide u smjeru pretvaranja Doma naroda FBiH u svojevrstan dom kantona. Tako je mijenjajući teze ustvrdio kako je pri zaštiti nacionalnih prava bitno iz koje županija dolazi koji izaslanik.

"Ako Dom naroda postoji da čuva jednakost ili štiti neke vitalne etničke interese, da li Bošnjaci kojih ima u Sarajevu 95 posto mogu biti ugroženi po etničkom osnovu u Sarajevu? Ja mislim da je to nerealno i da je mala vjerovatnoća da se to dogodi. Pa ako imate Dom naroda koji služi ovome čemu treba da služi, onda ćete te glasove dati Srbima i Hrvatima i drugima koji žive u Sarajevu", kazao je Kojović.


Nema komentara

Anketa

Ustavi