RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Berlusconi ''lobira'' za zračnu liniju prema Mostaru

Napisano 23.11.2010. 11:00
Berlusconi

U brzojavu koji je poslao gradonačelniku Pescare, talijanski premijer Silvio Berlusconi pozdravio je otvaranje zračnog mosta između Pescare i Mostara, kojom veliki broj hodočasnika iz Italije planira posjetiti BiH, posebice mjesto molitve i pomirenja Međugorje.

U pismu koje je pročitao gradonačelnik Pescare Luigi Mascia Albore talijanski premijer podržava kulturnu i turističku suradnju BiH i Italije, koja je ovih dana dogovorena.

Zračnu vezu između Pescare i Mostara, koja je trebala biti uspostavljena još 27. listopada, prate brojni problemi, pa bi možda pismo premijera Berlsuconija koji zahvaljuje još nerealiziranoj vezi, moglo cijeli projekt potaknuti na konačnu provedbu. Problemi su počeli kad je privatna talijanska zrakoplovna kompanija, koja je prva pokazala zanimanje za uspostavom zračne linije s Mostarom, odustala prije nekoliko dana po nerazjašnjenim okolnostima.

Dogovor o uspostavi zračne linije na relaciji Pescara - Mostar pao je prije nekoliko mjeseci kada je zanimanje za ovakav projekt pokazao sam gradonačelnik Pescare, prilikom svojeg posjeta Mostaru.

On ja tada naglasio da bi zračni most doprinio daljnjem poboljšaju i, prije svega, jačanju religijskog turizma, aludirajući na Međugorje, koje godišnje posjete stotine tisuća talijanskih hodočasnika.

Večernji List


Nema komentara

Anketa

Ustavi