RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tužitelj Islamović nije dozvolio Tomiću uvid u DNK nalaz mutevelije koji je optužen za silovanje?

Napisano 23.11.2010. 10:45

Tužitelj Islamović nije dozvolio Tomiću uvid u DNK nalaz mutevelije koji je optužen za silovanje?

Tužitelj Islamović rekao da ne zna kada će biti podignuta optužnica, kaže Tomić

Tomić: Apsurdna situacija tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Novom Travniku Nedžad Islamović jučer nije dozvolio  Dušku Tomiću, odvjetniku 25-godišnje Džemile Jusić iz sela Pode kod Travnika, koja tvrdi da ju je silovao mutevelija mjesne džamije Sulejman Hasičić, da napravi uvid u spis ovog slučaja.

Tomić tvrdi da mu je onemogućeno da preuzme i DNK nalaz koji navodno potvrđuje da je osumnjičeni Hasičić otac novorođenčeta koje je odmah nakon porođaja usmrtila Jusić.

- Optužen sam da iniciram pisanje medija o ovom slučaju i da čak ja sve to pišem. Nakon toga onemogućeno mi je da pogledam spis. Ja sam tužitelja Islamovića upozorio da ja branim žrtvu te da, praktično, zastupamo istu stranu. Ali, sve je bilo uzalud, spis nisam vidio. Također, pitao sam tužitelja Islamovića kada će podići optužnicu u ovom slučaju. On je rekao da ne zna, jer se sve davno desilo!? To je apsurd, jer se cio događaj odigrao prošle godine - tvrdi Tomić za "Avaz".

Ističe da se trenutno dešava da isti tužitelj vodi i slučaj čedomorstva, u kojem je osumnjičena Jusić, ali i slučaj gdje se ona tretira kao žrtva silovanja. Zbog svega, tražit će da se promijeni nadležnost za slučaj silovanja i da se on vodi pred Tužiteljstvom BiH ili Tužiteljstvom Županije Sarajevo.

Sam Sulejman Hasičić tvrdi da nije odgovoran za silovanje i da je u slučaj upleten nakon što je predmet preuzeo odvjetnik Tomić. S druge strane, Tomić ističe da je Hasičić veoma utjecajan i da ima veze među ljudima u vrhu vlasti Srednjobosanske županije, koji ga štite.

|Dnevni avaz|


Nema komentara

Anketa

Ustavi