RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bešlić: Žao mi je što oni koji su puni antifašizma i demokracije nisu podržali promjenu naziva određenih ulica u Mostaru

Napisano 20.02.2018. 23:34

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je u izjavi za N1 komentirao jučerašnji potez grupe aktivista koji su ulicu Mile Budaka oblijepili plakatima "Ulica Cvitana Spuževića".

Bešlić je kazao da je on ranije kao gradonačelnik izlazio na Gradsko vijeće sa prijedlogom za promjene naziva određenih ulica.

"Moj komentar bi bio da, još dokle je radilo Gradsko vijeće, mi smo imali nekih pet ulica koje su bile malo iritirajuće i koje smo željeli promijeniti. Ja sam kao gradonačelnik dva puta izašao na Gradsko vijeće, prvi put na zamolbu Visokog predstavnika, drugi put samoinicijativno. Mislim da sam dobio sve pohvale za imena koja sam predložio. Imena koja smo htjeli staviti su bila vezana za umjetnost, kao što je Silvije Strahimir Kranjčević, Tin Ujević i ne mogu se sada shvatiti svih drugih imena. To su bili antifašisti koji su živjeli u ovom gradu i ostavili nekakav trag. Mislim da su određeni vijećnici iz SDP-a to pohvalili", kazao je Bešlić za N1.

Bešlić je kazao da bi osobno bio puno sretniji da je još u tom periodu došlo do izmjena imena ulica.

"Nakon određene stanke je došlo do potpunog zaokreta, meni nerazumljivog gdje su tražili da se sve ulice zamjene što je bilo nemoguće jer se u Gradskom vijeću dvotrećinski donose odluke o nazivu ulica. U našem statutu postoji Komisija koja radi na promjeni naziva ulica, trgova. Nikada nisu dali nijedan prijedlog oko kojeg se može usuglasiti. Imamo neka dvostruka pravila u politici i to nikako nije uredu. Osobno bih bio puno sretniji da smo tada uspjeli promijeniti imena da skinemo epizodu teškog vremena sa grada Mostara. Žao mi je što oni koji su puni antifašizma i demokracije nisu to podržali, vjerujem da je i njima danas žao jer nisu očekivali da će to ovako dugo potrajati", istakao je i dodao:

"Cvitan Spužević je bio poznati odvjetnik u Mostaru i član HSS-a. On je sigurno zaslužio kao čovjek visokih moralnih kvaliteta da se njegovo ime nađe u gradu Mostaru. Ja osobno nisam znao o kome se radi dok nisam uspio pročitati. Kada sam vidio natpis, nisam imao ništa protiv. Vjerujem da će novo Gradsko vijeće smoći snage i skidati hipoteke prošlosti sa Grada Mostara".


Nema komentara

Anketa

Ustavi