RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Biskup Pero Sudar krizmao je u župi sv. Mihovila u Varešu 47 dječaka i djevojčica

Napisano 27.06.2010. 11:11

Biskup Pero Sudar krizmao je u župi sv. Mihovila u Varešu 47 dječaka i djevojčica

Sakrament svete potvrde primilo je 47 dječaka i djevojčica župe svetoga Mihovila u Varešu, koji su se za ovaj svečani čin pripremali više mjeseci

U Varešu je u župnoj crkvi sv. Mihovila pomoćni sarajevski biskup Pero Sudar krizmao 47 vareške djece. Sakrament svete potvrde primilo je 47 dječaka i djevojčica župe svetoga Mihovila u Varešu na svetoj misi koju je slavio Pero Sudar.

Pripreme za krizmu

U središnjem dijelu mise, nakon propovijedi u kojoj je biskup Sudar objasnio krizmanicima smisao ovog sakramenta kojim primaju darove Duha Svetoga da mogu biti Kristovi svjedoci, biskup je na krizmanike i krizmanice najprije zazvao Duha Svetoga, a potom je njihova čela pomazao svetim uljem - krizmom.
U prepunoj župnoj crkvi, u nazočnosti kumova, roditelja, obitelji, rodbine, prijatelja i drugih vjernika, misu je uz biskupa Sudara suslavio i župnik fra Bono Tomić, zatim biskupov tajnik Mario Ćosić te župnik iz Vijake fra Željko Brkić, upravitelj svetišta Gospe Olovske fra Gabrijel Tomić i nekadašnji vareški župnik fra Vinko Tomas.

Krizmanici su se za ovaj svečani dan mjesecima pripremali pohađajući vjeronauk. Svi su bili odjeveni u jednoobrazne toge crvene boje čime se naglasilo da su u Kristu, snagom Duha Svetoga, postali jedno tijelo.

Obrede svete mise i podjele sakramenta potvrde koji su se odvijali u jednostavnosti i dostojanstveno kako i priliči, krizmanici su pratili strpljivo i pobožno.

Radost mladih

Biskupovu pastirsku riječ krizmanici te okupljeni vareški puk slušali su s velikom pozornošću. Riječi pozdrava na početku mise te zahvale na koncu, biskupu su vlastitim riječima izrekle Dajana Zlović i Nikolina Marčić.
Župnik fra Bono je izrazio radost zbog ovog svečanog događaja u župi pozvavši potvrđenike da nastave svoj hod s Kristom Spasiteljem u Crkvi.


Nema komentara

Anketa

Ustavi