RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Borisov: Bez izmjena Izbornog zakona moguća trajna blokada BiH

Napisano 10.04.2018. 22:20

Premijer Bugarske Boyko Borisov danas je u Mostaru izjavio da bi neprihvaćanje izmjena Izbornog zakona moglo trajno blokirati Bosnu i Hercegovinu.

"Iz naših razgovora mislim da se tri strane u BiH neće sporazumjeti o izmjenama Izbornog zakona. To nije najbolje što bi se moglo očekivati u EU. Potpuno sam otvoren prema vama, to bi moglo trajno blokirati BiH i to je moje mišljenje", izjavio je Borisov, prenosi Klix.ba

On je istaknuo zadovoljstvo što su Berlinski proces i Zapadni Balkan stavljeni na stol Europske unije.

"EU se zalaže za mir i prosperitet na Balkanu. Nadam se i da veliki geostrateški igrači žele isto. Ima mnogo vrućih točki, od Krima, Sirije, Turske, Grčke, Cipra... "

Borisov je kazao da nije optimist kada je riječ o budućnosti te je poslao poruku, kako je rekao, braći muslimanima, Bošnjacima, Hrvatima, Srbima i cijeloj regiji.

"Uzevši u obzir trenutno raspoloženje, nije optimistično. Prije bi se reklo da nam predstoji nešto loše, a do prije nekoliko mjeseci nije bilo tako. Nekada sam pesimist, nekad mi zamjeraju zbog toga. Svi mi koji smo na Balkanu moramo ispoljiti razum, jer posljedice će biti samo za Balkan. To smo već jednom doživjeli. Bugarska se vratila unazad godinama zbog rata na Balkanu. Nijednu državu na Balkanu neće mimoići konflikt ukoliko se dogodi", poručio je Borisov.

On je kazao da mu je zadovoljstvo biti u Mostaru i da je tek jučer saznao da je obnovljen Stari most u Mostaru. 

"Za sekundu se može uništiti, a 20 godina se obnavlja".

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka s Borisovom u Mostaru rekao da su razgovori bili duži nego što je planirano.

"To nam mnogo znači, posebno u svjetlu priprema za Summit 17. svibnja. Mnogo je vremena ispred nas i mnogo toga se može dogoditu prije toga. Važno je sačuvati mir i stabilnost na Balkanu", rekao je Vučić.

On je istaknuo da je Borisov morao slušati o problemima u odnosu Beograda i Prištine, ali i ostalim problemima između zemalja na Balkanu.

"Pokušao sam ga uvjeriti da će Srbija učiniti sve da se očuvaju mir i stabilnost i da ćemo na zapaljive izjave i provokacije reagirati strpljivo kako bismo pokušali pronaći način da dođemo do kompromisa u regiji".


Nema komentara

Anketa

Ustavi