RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

SOFTIĆ O IZMJENAMA IZBORNOG ZAKONA: Bolje intervencija međunarodne zajednice, nego kriza vlasti

Napisano 10.04.2018. 22:18

Gost Dnevnika TV1 večeras je bio Safet Softić, potpredsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda BiH, koji je govorio o izmjenama Izbornog zakona, odnosno o tome hoće li ih biti.

- To ne znam. Znamo da svi politički faktori u ovoj zemlji, uključujući i međunarodnu zajednicu, koja ima prava, ali i obveze, rade na tome da do dana raspisivanja izbora dođe do toga. Ovo je vrhunsko političko pitanje koje BiH može, ovisno o mogućem scenariju koji je pred nama, dovesti u određenu vrste krize, ali još uvijek sam optimista da ćemo do krajnjeg roka naći neko rješenje, kazao je.

Na pitanje hoće li međunarodna zajednica staviti točku na "i" ukoliko ne dođe do dogovora, Softić je kazao da jedna od njenih obveza jeste da se pobrine da ova zemlja ide naprijed.

- Izbori se mogu, prema postojećem zakonu, raspisati, a problem u ovom slučaju može biti implementacija izbornih rezultata. Vjerujem da imamo taj oblik mogućnosti intervencije međunarodne zajednice, mada bi to bilo krajnje rješenje s kojim bi malo ko bio zadovoljan. Ali mislim da je i to puno manja šteta nego da zemlja uđe u stanje krize koje bi bilo dugoročno, istakao je Softić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi