RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bradara se nada kako kriza vlasti u FBiH neće trajati do izbora u listopadu

Napisano 03.04.2018. 22:34

Govoreći o zastoju u FBiH, predsjedavajuća Doma naroda federalnog Parlamenta Lidija Bradara, za Vijesti.ba konstatira da je kriza u radu Vlade FBiH očigledna, te da postoji velika doza nepovjerenja koju je jako teško prevazići.

"Mi čekamo da zasjeda Zastupnički dom, jer nemamo materijala za sjednicu. Samo jedan zakon možemo staviti na dnevni red", istakla je Bradara.

Ona je poručila da je pred aktualnom vlašću u FBiH puno posla do izbora u listopadu, te kazala kako se nada da kriza neće potrajati do tog roka.

"Postoje dobre stvari koje smo napravili i zaista mi je žao što je došlo do zastoja", zaključila je predsjedavajuća Doma naroda FBiH.

Stav HDZ-a BiH jeste da se presude Ustavnog suda BiH moraju poštovati i drago mi je što su predstavnici međunarodne zajednice na tom tragu, kaže Bradara govoreći o diplomatskoj ofanzivi američkog veleposlanstva i Izaslanstva EU u BiH u vezi sa rješavanjem problematike izmjena Izbornog zakona BiH.

Ona je izrazila nadu da će razgovori domaćih političkih aktera s veleposlanicom SAD u BiH Maureen Cormack i šefom Izaslanstva EU Lars Gunar Wigemarkom rezultirati dogovorom o izmjenama izbornog zakonodavstva.

"Nadam se da ćemo donijeti novi Izborni zakon, kao što smo i do sada pronalazili unutarnje snage za dogovor o odlukama, važnim reformskim zakonima i svemu što je za dobrobit BiH. Ja sam optimista, jer sam se tijekom protekle tri godine uvjerila i uložila mnogo energije u dogovore o važnim pitanjima u FBiH. Stoga se nadam da će i sudionici pregovora o Izbornom zakonu i oni koji su odgovorni za budućnost ove države pronaći snagu i postići dogovor", kazala je Bradara za Vijesti.ba.


Nema komentara

Anketa

Ustavi