RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Karamatić: Nijedan Hrvat neće prihvatiti principe koji od FBiH stvaraju bošnjački entitet

Napisano 05.04.2018. 22:16

Izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić (HSS) prokomentirao je šest principa u vezi s provedbom Odluke Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića, koje su definirali SDA, SDP, DF i SBB, kazavši kako nijedan Hrvat neće prihvatiti principe koji od FBiH stvaraju bošnjački entitet.

"Meni je drago da su se bošnjačke stranke uspjele dogovoriti u vezi s bilo čim, to je za njih veliki korak. Međutim, tu je riječ o daljnjem derogiranju prava Hrvata, i to je kao takvo apsolutno neprihvatljivo. Mene interesira kako oni to misle provesti", kazao je Karamatić, prenosi Klix.ba.

Naveo je da ga interesira kako SDA, SDP, DF i SBB to misle provesti, budući da Bosna i Hercegovina nije zemlja samo jednog naroda.

"Moraju sjesti s druga dva naroda i dogovoriti se. To su nečije želje koje definitivno nemaju nikakve šanse da prođu. Drago mi da su se skinule maske i da je jasan pokušaj da se od Federacije BiH napravi bošnjački entitet", rekao je Karamatić.

Prema njegovim riječima, predstavnici HNS-a su bili uključeni u razgovore u vezi s promjenama izbornog zakonodavstva s predstavnicima međunarodne zajednice, ali da na tim sastancima nije bilo riječi o ovakvim principima.

"Ovdje je riječ o ignoriranju presude Bože Ljubića i promjeni kompletnog sustava u Federaciji BiH kako bi se ona pretvorila u bošnjački entitet. Mislim da nema nijednog Hrvata koji bi to prihvatio", zaključio je Karamatić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi