RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Buško jezero u žiži zanimanja, ne zbog struje, nego zbog turističkih kapaciteta

Napisano 18.05.2012. 14:37

Buško jezero u žiži zanimanja, ne zbog struje, nego zbog turističkih kapaciteta

Radi se na uređenju kajak-kanu staze

► Projekt zaživljava - Na dijelu obale uređuje se plaža i prostor za nesmetan pristup jezeru za potrebe tradicionalne međunarodne regate
► U ovaj veliki projekt bit će uloženo oko dva milijuna eura
 

Na obali Buškog jezera u blizini brane gradi se sportsko-rekreacijski centar. Nositelj projekta koji financiraju tamošnji „gastarbajteri“ je Sportsko društvo Buško blato iz Kazaginca u općini Tomislavgrad. U tijeku je uređenje kajak-kanu staze i izgradnja ostalih objekata, među kojima i onoga koji će imati restoran sa 120 mjesta i smještajne kapacitete od 20-ak kreveta. Na dijelu obale uređuje se plaža i prostor za nesmetan pristup jezeru za potrebe tradicionalne međunarodne regate, teniski teren, igralište za mali nogomet i objekt za kampere, a u realizaciju kompletnog projekta koji će zaposliti desetak radnika biti će uloženo oko dva milijuna eura.

Zemljište za izgradnju sportsko-rekreacijskog centra na obali Buškog jezera na korištenje investitorima dodijelila je Općina Tomislavgrad, JP EP HZ HB dalo je suglasnost za korištenje jezera, a službeno otvaranje predviđeno je krajem srpnja, prije početka međunarodne regate. Informacija je to koja se ovih dana pojavila na internetskim portalima. Nakon toga je uslijedila i najava predinvesticijske konferencije o projektu izgradnje turističko-rekreacijskih sadržaja na Buškom jezeru koja je i održana u Karmelu svetog Ilije na obali Buškog jezera. Pozvani su predstavnici relevantnih institucija koje bi, svaka u svom segmentu, mogle pomoći u finalnoj realizaciji.

Predinvesticijsku konferenciju je otvorio je Ivan Kolak, predsjednik NO tvrtke Delminium d.d. Tomislavgrad. Skupu je bila nazočna i ministrica Federalnog ministarstva okoliša i turizma Branka Đurić, priopćeno je iz Ministarstva, kao i to da je riječ o projektu izgradnje etno kompleksa Buško jezero, koji je započelo 68 dioničara, a koje ne veže samo mogući profit od ulaganja kapitala u ove projekte, nego i ljubav - nostalgija za rodnim krajem i želja za njegovim boljitkom. Kupivši zemljište i osmislivši čitav niz aktivnosti kojim će poboljšati razvoj toga kraja krenuli su u projekt za razvoj sportsko-rekreacijskog centra na Buškom jezeru.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi