RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čapljina u obruču vatre i dima, u pomoć došla i vojska

Napisano 22.08.2017. 23:30

Na većini požarišta u 18 sati situacija je bolja nego prije sat vremena. Prema informaciji koju smo dobili od Davora Jelčića, predsjednika mjesne zajednice Počitelj – Hotanj, mještani Hoptnja su se sami organizirali i uspjeli spriječiti popodnevni nalet vatre. Još uvijek gori, ali je vatra dalje od kuća.

Nekolicina pristiglih vatrogasaca upućena je na Modrič, gdje je situacija bila teža, prenosi Radio Čapljina.

Još uvijek je najteže na području brda iznad grada Čapljine. Gori borova šuma, a požar je krenuo u smjeru naselja Gradina. Vatrogasci su na terenu, a pomažu im pripadnici Oružanih snaga BiH, mještani i drugi.

Prema najavama Civilne zaštite, helikopter Oružanih snaga stigao je iza 18 sati  u pomoć vatrogascima.

Pogledom s viših zgrada bilo je uočljivo da je grad Čapljina bila u vatrenom okuženju.

Vojska nastavlja pomagati

Oružane snage Bosne i Hercegovine nastavljaju pomoć civilnim strukturama u gašenju požara širom BiH, priopćilo je Ministarstvo obrane BiH, prenosi Fena.

U skladu s procedurama za angažiranje helikoptera za pomoć civilnim strukturama, Oružane snage su popodne uputile helikopter Mi-8 MTV radi gašenja požara u općinama Čapljina i Čitluk. Osim helikoptera, na ugroženom terenu je i 30 pripadnika s pripadajućom opremom za pružanje pomoći.

U zavisnosti od stanja na požarištu, Oružane snage će biti u pripravnosti i spremne da nastave pomoć civilnim organima vlasti.


Nema komentara

Anketa

Ustavi