RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

ČAROLIJA MAŽORET PLESA

Napisano 07.06.2010. 11:10

U dosad najjačoj konkurenciji na prvenstvu se natjecalo 39 formacija i 38 neformacija

Oko 550 mažoretkinja iz deset gradova Federacije BiH - Kiseljaka, Žepča, Glamoča, Mostara, Posušja, Tomislasvgrada, Gruda, Čapljine, Širokog Brijega i Uskoplja sudjelovalo je na jučerašnjem Državnom prvenstvu mažoretkinja, osmom po redu. Po riječima organizatora i domaćina, Saveza mažoretkinja Federacije BiH i Mažoret sastava iz Kiseljaka, ovo je dosad najmasovnije prvenstvo u BiH.

Mazoret Kiseljak

Od 2001. godine

Prvenstva mažoretkinja u BiH održavaju se od 2001. godine, a prvo prvenstvo održano je u Sarajevu. U dosad najjačoj konkurenciji, na prvenstvu u Kiseljaku, natjecalo se 39 formacija i 38 neformacija. Senka Zorić, predsjednica Saveza mažoretkinja FBiH na otvorenju je naglasila da Savez čini deset mažoret-sastava, a Federalni savez član je Europskog mažoret saveza.

Mazoret Kristo

Prvenstvo mažoretkinja u Kiseljaku otvorila je Borjana Krišto, predsjednica Federacije BiH. . „Vaša radosna lica, mladost i Ijepota daju posebnu dimenziju ovom natjecanju, bez obzira na pobjednika", naglasila je Krišto koja je, kaže, s ponosom prihvatila pokroviteljstvo natjecanja. Uz predsjednicu Federacije BiH pokrovitelji su bili i Općina Kiseljak te Federalno ministarstvo okoliša i turizma.
Kako j e nakon duljeg kišnog razdoblja u Kiseljaku jučer zasjalo sunce, prvenstvo je održano na otvorenom, na parkingu ispred zgrade Općine.

Show-program

Što se programa tiče, nakon otvorenja, mažoret-sastavi posjetiteljima su priredili paradni defile. Natjecanje se nastavilo popodne u kategorijama kadeta, juniora i seniora u tehnikama pompon i štap, dok su u show-programu nastupili dječji sastav kiseljačkih mažoretkinja i gošće iz Banje Luke. Inače, u posljednjih godinu dana Kiseljak je po drugi put domaćin velikoga susreta mažoretkinja. Kiseljačke mažoretkinje koje postoje deset godina, prošle su godine nakon kraće stanke ponovno aktivirale sastav, te prije nekoliko mjeseci organizirale Smotru mažoret sastava Federacije Bosne i Hercegovine.

Na dosad najjačem prvenstvu okupio se velik broj uglednika

Organiziranjem državnog prvenstva, koje je otvorila predsjednica Borjana Krišto, pokazale su da Kiseljak cijeni i njeguje Ijepotu mažoret-plesa. Uz sudionice dosad najjačeg  državnog prvenstva, Kiseljak je jučer ugostio i brojne predstavnike političkog i kulturnog života BiH. Na prvenstvu su bili i Elizabeta Mikelj, predsjednica Hrvatskog mažoret saveza, te Alen Šćurić, predsjednik Europske mažoret asocijacije, koji je izjavio kako je ostao zadivljen Ijepotom mažoret-plesa koji se jučer mogao vidjeti u Kiseljaku. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi