RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čavara o inicijativi za ukidanjem županija: Neozbiljno, to je jedina razina gdje Hrvati nešto odlučuju

Napisano 17.04.2017. 23:32

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara smatra da je inicijativa za ukidanje županija u Federaciji BiH neozbiljna.

- Za promjene Ustava Federacije ili BiH mislim da sad nema dovoljno potpore ni na državnoj ni na federalnoj razini. Ono što je jasno je da su i Washingtonski i Daytonski sporazum pokazali da ih je vrijeme potrošilo i da moramo tražiti bolje načine organiziranja. To zasigurno ne može biti ukidanje jedne razine vlasti. To bi bilo kao da ukinemo općine – izjavio je Čavara za Fenu.  

 

Inicijator ukidanja županija je tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović, a to što ovakve ideje dolaze od bošnjačkih političara može se, kaže Čavara, tumačiti na način da Bošnjaci nakon što su postigli apsolutnu dominaciju u Federaciji žele ukidati razinu na kojoj Hrvati mogu nešto odlučivati „barem u nekoliko županija“.

-To se tumači jako negativno i mislim da nam u ovo vrijeme zabavljanje javnosti takvim idejama nije potrebno. Trebamo se okrenuti provedbi odluka Ustavnog suda BiH kako riješiti pitanje Izbornog zakona i omogućiti da svaki narod bira svoje predstavnike. Time ćemo puno bolje stabilizirati međunacionalne i međustranačke odnose i stvoriti preduvjete za provedbu svih reformi u FBiH, a time doprinijeti i poboljšanju ukupnog stanja u BiH – ističe Čavara.   


Nema komentara

Anketa

Ustavi