RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: Učinit ću sve da osiguram apsolutnu jednakopravnost Hrvata

Napisano 17.04.2017. 23:30

Hrvatski član Predsjedništva BIH i lider HDZ BIH Dragan Čović najavio je da će nakon sutrašnje odluke Hrvatskog narodnog sabora, u idućih 15 dana biti pokrenute aktivnost u parlamentima na svim nivoima u BiH da bi se živjelo bolje. Dodao je da zastoji zadnjih godinu dana u funkcioniranju partnerstva trebaju biti prevaziđeni.

"Ja sam vječitit optimista. Učinit ću sve sa svoje strane da zaštitim dostojanstvo čovjeka u BiH, da osiguram apsolutnu jednakopravnost Hrvata, Bošnjaka i Srba na svakom koraku BiH i da se u BiH živi bolje", kaže Čović.
 
Dodaje da će se u idućih  15 dana intenzivirati stvari oko Izbornog zakona, ali i drugih tema na svim nivoima. Na pitanje da li postoji minimun dogovora s partnerima vezano za Izborni zakon, prvenstveno sa SDA, Čović je odgovorio da su se dogovarali godinu i po dana pričajući kako su se dogovorili oko Mostara, pa nije bilo izbora.
 
"Pa bi sada trebali govoriti kako smo se dogovorili oko odluka Ustavnog suda BiH kada je u pitanju konstitutivnost naroda što znači Domovi naroda, članovi Predsjedništva. Imali smo jedinu zavidnu razinu suglasja, a onda smo počeli demantirati da smo se dogovarali. Da se više ne bi lagali i iznosili različite stavove u javnosti u parlamentu ćemo pričati o tome", rekao je Čović.
 
On je za kraj kazao da ne postoji nikakvo ucjenjivanje, ali da je jedina ucjena koju HDZ stavlja na teret svima ta da se odluke donose odmah, a ne za 6 ili 12 mjeseci. 


Nema komentara

Anketa

Ustavi