RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Centralna svečanost 18. godišnjice HVO-a održana u Kiseljaku

Napisano 09.04.2010. 22:56

U vojarni "Mato Lučić Maturica" u Kiseljaku danas je održana središnja svečanost obilježavanja 18. obljetnice HVO-a i 5. obljetnice 1. pješačke gardijske pukovnije, saopćeno je iz Ministarstva obrane BiH. Ovoj svečanosti nazočili su ministar obrane Selmo Cikotić, zamjenica ministra obrane Marina Pendeš, predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, kao i brojna visoka vojna i civilna izaslanstva, crkveni velikodostojnici, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, međunarodna izaslanstva, te drugi ugledni gosti.

Smotru pukovnije izvršila je zamjenica ministra obrane Marina Pendeš kojoj je prijavak predao zapovjednik 1. pješačke gardijske pukovnije brigadir Slaven Lasić.

Prigodnim riječima obratili su se zamjenica ministra Pendeš i zapovjednik Prve pješačke gardijske pukovnije brigadir Slaven Lasić.

Zamjenica Pendeš je u svom obraćanju zahvalila svim prisutnima koji su zajedno s pripadnicima MO i OSBiH došli proslaviti obilježavanje 5. godišnjice Prvog pješačkog (Gardijskog) puka OSBiH i 18. godišnjice HVO-a.

- Napredak koji su OSBiH učinile u svojoj reformi potvrda je opredijeljenosti BiH za prihvaćanje zajedničkih vrijednosti u smislu demokracije, zaštite ljudskih prava i vladavine zakona na zacrtanom ali sigurnom putu ka euroatlantskim integracijama, naglasila je ona.

Brigadir Lasić je sve okupljene na središnjoj svečanosti ukratko upoznao s nastankom i djelovanjem HVO-a i današnjeg 1. pješačkog puka OS BiH, te istaknuo kolika je važnost sve tri pukovnije u procesu reforme obrane.

Na spomen obilježju u vojarni "Mato Lučić Maturica" danas su položeni i vijenci svim poginulim braniteljima pripadnicima HVO-a, te je služena i Sveta misa u vojnoj kapeli u krugu vojarne

(FENA)

Prvi pješački puk Oružanih snaga BiH, nasljednik tradicije HVO


Nema komentara

Anketa

Ustavi