RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: Hrvati u Hrvatskoj i BiH su jedan narod, kroz zajedništvo mnogo toga možemo napraviti

Napisano 08.07.2018. 23:23

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović nazočio je programu drugog dana dvodnevne manifestacije pod nazivom "Kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine" u Zagrebu.

Čović je, u okviru drugog dana dvodnevne manifestacije pod nazivom "Kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine" u Zagrebu, nazočio euharistijskom slavlju u samostansko-župnoj crkvi Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici, priopćeno je iz Ureda hrvatskoga člana Predsjedništva, prenosi Fena.

Svetu misu je predslavio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Također, priređeno je predstavljanje tradicijske kulture Hrvata BiH kroz pjesmu i ples, uz nastupe zborova i kulturno-umjetničkih društava, te su predstavljene narodne nošnje iz svih krajeva domovine.

U svome obraćanju Čović je kazao kako se i ovom manifestacijom pokazalo da su Hrvati u Hrvatskoj i Hrvati u Bosni i Hercegovini jedan narod u dvije domovine, te da se i na ovaj način jača pleter jedinstva.

-Iako je iskušenja mnogo, nebrojeno puta se pokazalo da se kroz zajedništvo mnogo toga može napraviti- ocijenio je hrvatski član Predsjedništva BiH.

U ovom bogatom kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su predstavnici iz više od dvadeset zavičajnih zajednica, udruga i klubova BiH, gdje se okupljaju Hrvati koji žive u Hrvatskoj.

Od iznimne je važnosti očuvanje tradicijske kulture Hrvata u pojedinim zemljama, jer ta baština je vrijedna, ne samo zbog svoje raznolikosti i identitetske važnosti, nego i što tradicijski običaji, kako vjerski tako i kulturni, često čuvaju vrlo stare sadržaje, pa i neke koje više ne nalazimo u Hrvatskoj ni u Bosni i Hercegovini - poručili su s manifestacije.


Nema komentara

Anketa

Ustavi