RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: Možemo napraviti i komercijalnu TV na hrvatskom jeziku, ali...

Napisano 03.09.2010. 09:44

Mostar - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović održao je konferenciju za novinare u Domu HDZ BiH u Mostaru.

On je uz ostalo najavio kako neće izostati podrška ugroženim institucijama kada je finansiranje u pitanju, što su obaveze budućih premijera.

''Konkretan primjer je danas potpisana Deklaracija o redovnom finansiranju Sveučilišta u Mostaru. Vrlo brzo imati ćemo nešto slično vezano za Hrvatsko narodno kazalište. Poruka koju šaljemo u javnost jest kako svi budući premijeri, nositelji hrvatske državne vlasti u kantonima u kojima smo većina, već na umu trebaju imati planiranje budžeta za narednu godinu prema najvažnijim institucijama hrvatskog naroda.

Što se tiče aktivnosti potpisivanja sporazuma o finansiranju Studentskog centra Mostar i Sveučilišta u Mostaru, bez obzira što će to neko protumačiti kao čin preuzimanja vlasti u ovim institucijama, mi samo želimo preuzeti obavezu pomaganja hrvatskom narodu u BiH.

Cilj nam je da studenti Sveučilišta u Mostaru imaju preduslov za normalno studiranje uz kvalitetno obrazovno osoblje. Nerazumljivo mi je da kanton koji je preuzeo brigu za Sveučilište, u zadnjem periodu nije uplatio nijednu marku, a svi znamo u kakvom se teškom finansijskom stanju trenutno nalazi naše Sveučilište'', rekao je uz ostalo Čović.

Što se tiče javnog sučeljavanja s drugim kandidatima, prof. dr. Dragan Čović je istakao kako je za taj dio posla zadužen njegov tim za odnose s javnošću, dok su njemu prioritet javne tribine s građanima i posjete javnim skupovima širom cijele BiH, kako bi javnost bila maksimalno i pravovremeno informirana.

Kanal na hrvatskom jeziku još je jedan o prioriteta HDZ BiH u narednom periodu. ''Želimo imati ista prava kao i bošnjačka strana kada je u pitanju informiranje i jezik, možemo napraviti komercijalnu televiziju na hrvatskom jeziku, međutim mi želimo da naši gledatelji koji sada plaćaju rtv taksu imaju mogućnost ostvariti svoja prava na državnom nivou'', rekao je uz ostalo Čović.


Nema komentara

Anketa

Ustavi