RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Raste broj đaka prvaka, ove godine u žepačke osnovne škole upisano ih je čak 356

Napisano 03.09.2010. 09:22

Žepče - Nastava u školskoj 2010./2011. godini počinje u ponedjeljak, 6. rujna

Raste broj đaka prvaka, ove godine u žepačke osnovne škole upisano ih je čak 356

12 je učenika više u odnosu na prošlu školsku godinu kada su na području Žepča u prvi razred bila upisana 344

Početak nastave u osnovnim i srednjim školama u općini Žepče je u ponedjeIjak, 6. rujna. Takvu odluku donio je općinski načelnik Mato Zovko temeljem Zakona o prijenosu nadležnosti Zeničko-dobojske županije za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja na općinu Žepče.

U pet škola
U ponedjeljak će u školske klupe u pet osnovnih škola na području žepačke općine sjesti 356 prvašića koji su se upisali u prvi razred devetogodišnjeg obrazovanja za školsku 2010./11. godinu, što je za 12 učenika više u odnosu na prošlu školsku godinu kada su na području naše općine u prvi razred bila upisana 344 prvašića. Ove godine u OŠ Žepče u prvi razred upisano je ukupno 112 učenika. U središnjoj školi u Žepču po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku upisano je 47 učenika, dok je po programu na bošnjačkom upisano 23. U područne škole koje pripadaju OŠ Žepče u Papratnici je upisano 9 učenika, u Selištu 1, Lupoglavama 3, Viništima 12, Bistrici 13, a u područnoj školi Ravne po 2 po hrvatskom i bošnjačkom programu. U odnosu na prošlu godinu kada je u OŠ Žepče u prvi razred upisano 150 učenika, ove godine bilježi se pad broja upisanih.

Blagi porast
U područnim školama zabilježen je blagi porast učenika u prve razrede. Tako je u OŠ Novi Šeher u prvi razred upisano 85 učenika, i to 46 po programu na bošnjačkom i 39 po programu na hrvatskom jeziku. Po bošnjačkom programu u središnjoj školi upisano je 25 učenika, a u područnoj školi Čobe-Kopice 21 učenik, dok je po hrvatskom programu u središnjoj školi upisano 25 učenika, a područnim školama u Ljubatoviću 9 i Ponijevu 5 učenika. U odnosu na prošlu godinu, kada je u OŠ Novi Šeher u prvi razred bilo upisano 48 učenika, ove godine bilježi se značajan porast broja prvašića. U OŠ "Alija Nametak" Begov Han ove godine u prvi razred upisano je ukupno 36 učenika, i to u središnjoj školi 30, a u područni odjel u Donjoj Golubinji 6 učenika. Za razliku od prošle godine kada je u prvi razred ove škole upisano 24 učenika, ove godine također se bilježi porast broja prvašića.

Neke škole zabilježile i blagi pad broja upisanih učenika
U Osnovnu školu "Fra Grga Martić" iz Ozimice ove godine upisano je 62 učenika. U matičnoj školi po nastavnom programu na hrvatskom jeziku 15, a po programu na bošnjačkom 10 učenika. U područne odjele upisano je: u Globarici 5, Radunicama 3, Fojnici 1, Čustom Brdu 5, Vrbici 8 i u odjelu Lug-Brankovići 15 učenika. U odnosu na lani kada je u školi bilo upisano 68 prvašića, bilježi se mali pad upisanih. I u OŠ "A. Ilhamija" u Željeznom Polju upisan je 61 učenik, i to u središnjoj 41 i u područnom odjelu u Biljevini 20 učenika. U odnosu na lani, kada je u l. razred bilo upisano 54 učenika, i ova škola bilježi manji porast broja prvašića. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi