RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović pozdravio zainteresiranost SAD-a za očuvanje stabilnosti BiH na temeljima Daytonskog sporazuma

Napisano 03.04.2018. 22:32

Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović održao sastanak s vršiteljem dužnosti zamjenika pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Europu i Euroaziju Matthewom Palmerom i veleposlanicom SAD-a u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack.

Teme razgovora bile su reforme i put Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji i NATO-u. Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Čović je informirao sugovornike o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na euroatlantske integracijske procese.

Na sastanku je razgovarano i o izmjenama Izbornog zakona sukladno odlukama Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, kako bi se omogućili legitimni demokratski izbori i neometano funkcioniranje institucija vlasti na svim razinama.

Naglašena je nužnost rješavanja tog pitanja u preostalom kratkom razdoblju do raspisivanja općih izbora u BiH, uz minimalne izmjene Izbornog zakona koje će zadovoljiti ustavne i međunarodne standarde, te unaprijediti ambijent za poduzimanje daljnjih reformskih aktivnosti u BiH.

Na kraju susreta akademik  Čović je pozdravio pojačanu zainteresiranost SAD-a za BiH i punu potporu očuvanju njezine stabilnosti na temeljima Daytonskog mirovnog sporazuma, kao i u njemu sadržanih načela jednakosti i ravnopravnosti, stoji u priopćenju iz Predsjedništva BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi